sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Raili Mikkanen: Myrkkypuun marjat

Sen verran koukuttava oli tarina Raili Mikkasen nuorten historiallisessa romaanissa Kahdentoista vala, että riensin jo talvella kipin kapin kirjastoon lainaamaan jatkoa. Myrkkypuun marjat -kirjassa sisarusten äitiä Briitta Joosepintytärtä ei enää ole. Vanhin tytär Kirsti on naimisissa ja asuu Kyrön talossa, nuorin tytär Anna on pikkupiikana kodin lähellä Pennalan talossa.


Tyttäristä keskimmäinen, Margareetta Mikontytär, asuu yksin kotimökissä, joka on luhistumaisillaan.Viimeisinä elinvuosinaan Briitta opetti Margareettaa tekemään yrteistä parantavia lääkkeitä ja hoitamaan ihmisten sairauksia. Tytön on tehtävä se varovasti, ettei häntä syytetä noituudesta äidin lailla, mutta monet tulevat etsimään häneltäkin lievitystä vaivoihinsa. Erityisen tehtävän Margareetta saa, kun hän kuulee Kirsti-siskon apen sairastavan. Kyrön taloon päästyään hän huomaa, että miestä yritetään hitaasti tappaa myrkkypuun marjoilla, ja juorut mainitsevat Kirstin syylliseksi.

Kirja kuuluu Noitavainojen aikaan -sarjaan, jonka teoksissa on aivan ihastuttavat Kaarina Kailan taiteilemat kansikuvat.

Haaste: Oi maamme Suomi, Pohjanmaa ja Uudenkaupungin seutu.


Raili Mikkanen: Myrkkypuun marjat, 147 s
Kustantaja: Tammi 2004
Kansi: Kaarina Kaila

KIRJAN lainasin kotikaupungin kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!