sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

1-vuotisarvonta suoritettu ja kevään-kesän lukutuulia


Blogini ensimmäinen arvonta yhden täyden blogivuoden kunniaksi on päättynyt. Vanhassa vara parempi: kirjoitin arpaliput, sekoitin ne perusteellisesti kesähatussa ja silmät ummessa napsin sieltä kolme lappua.


Arpaonni suosi Kaisa Reettaa, jolle tulee siis arvonnan voitto. Lohdutusvoiton saavat Irmeli N ja Leena Lumi. Paljon onnea voittajille! Otan teihin jokaiseen yhteyttä sähköpostilla kyselläkseni voittovalintaa ja osoitetta.Menneelle keväälle en tehnyt paljonkaan lukusuunnitelmia, mutta arvelin lukevani historiallisia romaaneja ja dekkareja. Mietin myös pohjoismaisten dekkarien viikon tai kuukauden viettämistä. Kaikki tämä toteutui. Kovin vanhaan historiaan kirjat eivät minua vieneet, mutta luin useita, jotka sijoittuivat ainakin osittain 1900-luvun alkupuolelle tai sotavuosiin ja sen jälkeiseen aikaan, ja melkein kaikki niistä olivat sukupolviromaaneja, joissa aikatasot ja kertojat vuorottelivat. Voimakkaimmin mieleen jäi Jokapäiväinen elämämme ja lastenkirjoista Inkeri palasi Ruotsista, 1947 julkaistu sotalapsen tarina, joka siis ilmestymisaikanaan ei ollut vielä lainkaan historiallinen. Dekkareita luin monta suomalaista ja sitten vielä yhden ennen lukemattomalta kirjailijalta jokaisesta Pohjoismaasta. Jokainen niistä oli mukavasti erilainen. Sata vuotta sitten syntynyt ruotsalainen Maria Lang oli uusi löytö ja hänen kesäisen kepeän Pimeä elokuun yö -kirjan parissa viihtyi mukavasti. Tove 100 -vuotta vietin lukemalla kuvakirjan Muumit ja suuri tuhotulva ja lyhyitä kertomuksia sisältävän Kuvanveistäjän tytär. Venäjää valloitin kahden kirjan verran Jaanan Venäjää valloittamaan -haasteessa.

Tähän kesään käyn melkein suunnittelemattomasti, mutta olen nyt mieltynyt dekkareihin, joten niiden kanssa luullakseni viihdyn seuraavina kuukausinakin. Lisäksi hyllyssä odottelee lomaa Anni Kytömäen Kultarinta ja kirjastosta on varauksessa Tommi Kinnusen Neljäntienristeys. Lisää sukupolviromaaneja siis. Haasteisiin kertyy samalla suorituksia, niistä viimeisimpänä innostuin kesän kestävästä Le Masque Rouge -blogin hauskasta Kirjabingosta, johon luulen osumia tulevan ihan itsestään. 

Ihanaa kesän alkua itse kullekin!

3 kommenttia:

 1. Oi mikä yllätys kesän aluksi, arpaonni ei olekaan suosinut aikoihin! Kiitos Paula ja Hyvä Onnnetar! :)

  Kultarintaa olen minäkin suunnitellut kesälukemistoon. katsotaan, miten käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvonnan järjestämisestä on paljon iloa järjestäjällekin: saa yllättää hyvillä uutisilla. Voitto lähtee postiin tällä viikolla.

   Poista
 2. Kiitos♥ Nyt täytyykin katsoa listaasi...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!