perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen lukumaraton (päivittyvä postaus)Valmistelua perjantai-iltana 10.4.


Ajattelin viettää tätä pääsiäistä lukien ja osallistua lukumaratonille, kun Kirjaimia-blogin LauraKatarooma sellaisen sopivasti järjestää. Maratoonata voisi peräti neljä päivää putkeen, mutta ajattelin tyytyä kahteen päivään, 48 tuntiin, mikä sekin on minulle tosi paljon kerralla. Aloittelen jossain vaiheessa lauantain iltapäivää ja jatkan maanantain iltapäivään.

Maratonin ohjeet voi lukea Kirjaimia-blogista, mutta tiivistän tässä:

 • kaikki 24-96 tunnin (1-4 vuorokauden) aikana luettu lasketaan mukaan
 • taukoja saa pitää, mutta ne lasketaan mukaan maratonin aikaan
 • luettu sivumäärä / kuunneltu aika lasketaan ja ilmoitetaan Kirjaimia-blogissa

Aion kyllä tehdä muutakin kuin lukea ja otan lukemisten kanssa rennosti. Olen varannut lukupinoon lyhyttä, kepeää, hiljentävää, klassista ja tarinallista luettavaa. Ja hyllystä löytyy lisää niin kirjastosta rohmuttuja kuin oman hyllyn aarteitakin.

Päivitän tähän samaan kirjoitukseen maratonin kulkua ja sen, mitä loppujen lopuksi päätyy luettavaksi ja kuunneltavaksi pääsiäisen aikaan. Samalla toivotan blogin lukijoille hyvää pääsiäistä.Aloitus lauantai-iltapäivänä 11.4. klo 15.30


Heti maratonin alkuun poikkean eilisistä suunnitelmista. Minulla on nimittäin kesken Antti Tuurin Kuinka kirjoitan romaanin, ja se on sen verran mielenkiintoista luettavaa, että jatkan hetken sen parissa. Eilen luin jakson "Ideoiden maailma", jossa kirjailija kertoilee, mistä hän on saanut ideat moniin romaaneihinsa. Seuraavana on vuorossa jakso "Materiaalin kerääminen". Käyn myös kävelylenkillä ja kuuntelen äänikirjana Amanda Vaaran Pientä fiksausta vailla.

Päivitys sunnuntaiaamuna 12.4. klo 9.30


Eilen aloitin Tuurin kirjalla ja luin pari lukua siitä, miten hän hankki aineistoa kirjoihinsa Pohjanmaa ja Talvisota. Sitten Amanda Vaaran kepeä äänikirja veikin niin mennessään, etten malttanut siirtyä mihinkään toiseen kirjaan enää.

Lukusaldo tähän mennessä:
Antti Tuuri: Kuinka kirjoitan romaanin (s. 53-76), yhteensä 24 s.
Amanda Vaara: Pientä fiksausta vailla, äänikirjaa yhteensä n. 6 t.

Pääsiäisaamu valkeni eteläisessä Hämeessä räntäsateisena. Aloitan venäläisen Aleksands Menin kirjalla Ihmisen poika, jota olen mielinyt jo monena  pääsiäisenä luettavaksi. Jossain vaiheessa siirryn Tuurin ja Vaaran teoksiin.

Päivitys sunnuntaina klo 16


Yhä ripsottaa vettä, taivas on harmaa. Olen lukenut, väliin pysähtynyt miettimään, sitten kuunnellut äänikirjan reippaasti loppuun. Valikoimani tälle hetkelle on vaatinut pysähtymistä, siksi sivuja ei ole hurjasti kertynyt. Taidan jatkaa Tuurin kirjan loppuun, se on kiinnostava, ja jäljellä on kolmisenkymmentä sivua. Sitten tartun ehkä lasten seikkailukirjaan tai Paula Havasteen sodanjälkeiselle Saarenmaalle sijoittuvaan romaaniin Vierashuoneet.

Lukusaldo alusta alkaen tähän mennessä:
Antti Tuuri: Kuinka kirjoitan romaanin (s. 53-118), yhteensä 65 s.
Amanda Vaara: Pientä fiksausta vailla, äänikirja kokonaan 7 t 5 min.
Aleksandr Men: Ihmisen poika (s. 1-55), yhteensä 55 s.

Päätös maanantaina 13.4.klo 15.30


Aurinkoinen pääsiäismaanantai, ainakin toistaiseksi. Illalla jaksoin lukea vain Tuurin kirjan loppuun, tänään aloittelin hitaanlaisesti ja tauotellen Havasteen romaania. Listaan tähän alle suoritukseni koko haasteen ajalta, ja palaan kirjoihin toisella kertaa.

Lukusaldo haasteen koko ajalta:
Antti Tuuri: Kuinka kirjoitan romaanin (s. 53-151, kirja loppuun), yhteensä 99 s.
Amanda Vaara: Pientä fiksausta vailla, äänikirja kokonaan 7 t 5 min.
Aleksandr Men: Ihmisen poika (s. 1-55), yhteensä 55 s.
Paula Havaste: Vierashuoneet (osa, s. 1-183), yhteensä 183 s.

Yhteensä:
Luettu 337 s. painettuja kirjoja
Kuunneltu 7 t 5 min äänikirjaa

Haaste sujui leppoisasti ja turhia yrittämättä. Kiitos sen järjestämisestä, LauraKatarooma!

12 kommenttia:

 1. Mainio kattaus, joten pääsiäisen jatketta ja oivia lukuhetkiä! Kiintoisaa kuulla, mitä Kaunis maailma Sinulle antaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon toivotuksista. Minuakin kiinnostaa, mitä tuon Kauniin maailman kannen alta löytyy. Ensin näin kansikuvassa vain värikkäät kukkaset, mutta sitten huomasin käärmeen...
   Hyvää jatkoa sinunkin pääsiäisajallesi!

   Poista
 2. Minulla lukumaraton (24 t) suoritettu! Hyviä lukuhaluja ja hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota, sinä olet jo lukurupeaman suorittanut! Käynkin blogissasi katsomassa, mitä ehdit lukea.

   Poista
 3. Mukavaa maratonia sinulle ja leppoisaa pääsiäisen jatkoa! Itse tyydyn tällä kertaa vain seuraamaan, miten maratonit muilla sujuvat. :) Sinulla onkin tosi monipuolisesti lukemista varattuna ja hyvä, että löytyy luettavaa etukäteissuunnitelmien ulkopuoleltakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, samoin sinulle hyvää pääsäistä! Täällä sataa nyt sunnuntaiaamuna räntää, että sen puolesta on oikein hyvä lukusää.

   Poista
 4. Espoossa ropisee sade. Hyvä päivä siis lukumaratonille - tosin nukahdin sohvalle ja siinä meni tunti luku(kuuntelu)aikaa. Kirjassa ei ollut vikaa.
  Pientä fiksausta vailla on hauska välipala ja sopii varmasti maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säitten puolesta mitä mainioin aika lukumaratonille. Ja jos nukahtaa välillä - sekin tulee tarpeeseen, ja lukeminen tekee tehtävänsä, rentouttaa. ;-)
   Pientä fiksausta vaille sopi oikein hyvin kuunneltavaksi. Siinä tapahtui kuitenkin sen verran monenlaista, että piti vain kuunnella eteenpäin. Ehkä pitäisi ladata sille jatkoa heti perään? Hmmm.

   Poista
 5. Kivoja kirjavalintoja sulla :) Minä olen ihan koukussa Villa Venla -sarjaan, on mielestäni todella laadukasta omassa genressään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tosiaan erilaisia kirjoja tuohon valmstelupinoon, mutta enhän ehtinyt niistä sitten kaikkia edes aloittaa. Villa Venla oli kyllä viihdyttävä tapaus ja - kuten sanot - laatua genressään.

   Poista
 6. Sullahan meni tää hyvin. Itellä tavote tuli täyteen, mutta ois ollu ihanaa, ku ois saanu luettua enempi vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tyytyväinen olen, vaikka etukäteen luulin lukevani enemmän. Mutta osasin sitten ottaa leppoisasti. ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!