sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kimppalukumaraton II: LämmittelyäKeskiviikkona 24.7. järjestetään toinen kesän kimppalukumaratoneista, jolloin tarkoituksena on 24 tunnin aikana lukea mitä, missä ja milloin vain ja sen verran kuin lukukunto antaa myöten. Maratonin joustavat säännöt voi käydä lukemassa vaikkapa Hys, äiti lukee nyt! -blogissa, ja sinne voi myös ilmoittautua mukaan. Muuta ei tarvita kuin into lukea!

Lukumaratoniin liittyy minihaaste eli kitalaenpuhdistusnovellit, joita on tarkoitus lukea kirjojen välissä muun muassa helpottamassa siirtymistä seuraavan kirjan maailmaan.

Kun aikaisemmin tässä kuussa oli kimppalukumaraton I, otin pienen 6 tunnin harjoituskierroksen, mutta silloin en päässyt kunnolla lukemisen makuun. Osasyy oli varmaan se, että olin ennen aloitusta tehnyt ihan normaalin työpäivän. Monet muut lukivat silloin koko maratonin, ja sen tunnelmia voi käydä lukemassa Kirsin kirjanurkasta, jossa jälkeenpäin myös raportoitiin tulokset: 25 + 1 lukijaa, 20 173 sivua ja 137 kirjaa tai novellia.

Mutta nyt on uuden koitoksen aika. Ilmoittautuneita näyttää olevan enemmän kuin edellisellä maratonilla. Tällaisia suunnitelmia itselläni on: Päädyin valitsemaan lukuajaksi 24 tuntia puoliyöstä puoliyöhön eli aloitan klo 00.00 tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Iltaihmisenä saatan lukea jo yöllä jotain, mutta sitten nukun aamuun asti ja jatkan lukemista. Taukoja pitäen, ruokaa ja kahvia tankaten luen koko päivän ja lopetan viimeistään klo 24.00.

Kirjavalinnoista jätän lukukoriini ne oman hyllyt kirjat, jotka jäivät lukematta harjoituskierroksella. Niihin lisään muutaman kirjan, ja kirjastosta kävin täydentämässä antia muistaen ottaa mukaan novelleja ja tyttökirjan. Tiedän, että ehdin lukea vain pienen osan näistä, mutta varaan sopivaa sisältöä moneen mahdolliseen lukutuuleen.
Omasta hyllystä kerättyjä
Juhani Aho: Kootut teokset I (Ensimmäiset novellit, ym.)
Juhani Aho: Kootut teokset II (Papin tytär, 141 s., Papin rouva, 252 s.)
Elina Hirvonen: Että hän muistaisi saman, 158 s.
Viivi Luik: Seitsemäs rauhan kevät, 248 s.
Outi Pakkanen: Kiinalainen aamutakki, 224 s.
Antoine de Saint Exupéry: The Little Prince, 113 s.
Anton Tsehov: Nainen ja sylikoira, Valikoima novelleja
Eeva Virtanen: Tyttö Monrepoon nurkalta, 126 s.
Elie Wiesel: Night, 126 s.

Kirjastosta poimittuja

Jenny Erpenbeck: Vanhan lapsen tarina, 115 s.
Vilja-Tuulia Huotarinen (toim.): Taskunovellit
Toivo Lyytikäinen: Kiertävät suutarit, 167 s.
Enni Mustonen: Ruiskukkaseppele, 272 s.
Teuvo Pakkala: Lapsia. Pikkuihmisiä
Anni Polva: Tiina, 135 s.

Eikohän näillä yksi maraton lueta! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!