lauantai 5. lokakuuta 2013

Maailman ympäri ja muita haasteita

Olen tykästynyt lukuhaasteisiin. Nyt haastan itseni lukemaan kirjan jokaisesta maailman maasta. Idea ei ole omani, vaan monet muut ovat ryhtyneet samaan. Haastavaa lukemista -blogissa on tarjolla avoin Kaunokirjallinen maailmanvalloitusLiityn mukaan tässä kuussa ja kokoan listaa maista ja lukemistani kirjoista Maailman ympäri -sivulle, joka tällä hetkellä löytyy yläpalkista. En ota paineita enkä aseta itselleni aikarajoja suorituksesta, vaan kirjoja ja maita kertyy lukemisen omaan tahtiin. Mukaan kirjat pääsevät tapahtumapaikkansa mukaan, mutta merkitsen myös, milloin kirjailija on kotoisin kyseisestä maasta. Kuvan maailmankartta löytyi Wikimediasta.

Muitakin haasteita on meneillään:

Tammikuussa lähdin mukaan kirjalliseen Suomen valloitukseen Kirjoihin kadonnut -blogin Aletheian Oi maamme Suomi! -haasteessa. Tavoitteena on lukea kirjoja Suomen maakunnista, ja nyt, kun haasteen päättymiseen on kaksi kuukautta, minulla on vielä muutama maakunta valloittamatta: Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Satakunta. Täytyy myöntää, että tässä vaiheessa katson luettaviani vähän silläkin silmällä, missä tapahtumapaikat sijaitsevat. Olisiko lukijoilla vinkkejä kirjoista, joiden tapahtumat sijoittuvat noihin maakuntiin ja jotka eivät ole aivan hurjia tiiliskiviä?

Loppusuoralla alkavat olla kaksi muutakin haastetta, jotka päättyvät vuoden lopussa. Sinisen linnan kirjaston Marian Avioliittojuonia-haasteessa olen kirjannut niitä lukemisiani, jotka kertovat avioliitoista, eri vaiheissaan. Tasoja on kuusi - parhaillaan luen kuudetta kirjaa, jolla pääsen timanttihäihin. Kooste on tulossa myöhemmin syksyllä.

Kirjasähkökäyrän Mai Laakson Lukuiloa kukkien keskellä -haasteeseen menin mukaan, kun olin sattunut lukemaan ensimmäisen kukkakirjani, siis sellaisen, jonka nimessä esiintyy sana "kukka" tai jonkin kukan nimi. Neljä kukkaa olen jo poiminut, vielä pari, ja saan juhannusruusun. Ehkä jouluksi? Kooste on tulossa sitten aikanaan.

5 kommenttia:

 1. Tämä ei liity ko. postaukseen (mikä toki on mielenkiintoinen, mietin josko ensi vuoden alusta ottaisin tämän itselle haasteeksi) vaan minulla on tämmöinen syötepulma blogisi kanssa: tulin blogiisi lukijaksi, mutta klikkaan blgiasi bloggerin etusivun (vai onko se nyt hallintapaneeli oikealta nimeltään..) blogilistassa, tulee viesti:

  Klikkasit tätä URL-osoitetta, mutta sille ei löytynyt syötettä.
  Tarkista URL-osoite: http://kirjanpauloissa.blogspot.com/
  Jos haluat päivittää määritykset, siirry Hallinnointi-sivulle.

  --> yleensähän näkösälle tulee ko. blogin viimeisimmät postaukset. Bloggerin asetuksissa on ainakin semmoinen kuin 'Salli blogisyöte', löytyy Asetukset-Muu kohdasta. Minulla on siinä 'täysi' valittuna. Mutta ne sitten ole varma, vaikuttaako asiaan jokin muukin asetus. Olisi kiva, jos bloggeriin tulisi tästäkin blogista tieto, milloin on uutta postausta tullut. :)

  VastaaPoista
 2. Pohjanmaalle tai Etelä-Pohjanmaalle sijoittuu ainakin Eira Pättikankaan ja Orvokki Aution kirjat. Antti Tuurin kirjallisuus saattaa olla naislukijalle vähän vierasta.

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa blogini lukijaksi ja kiitos kommentista. Uups ... enpä tiennytkään, ettei blogini syöte tule näkyviin. Tai että sitä pitäisi säätää, jotta se tulisi näkyviin. Uups ja vielä kerran uups. Kävin sallimassa blogisyotteet. Toivottavasti tilanne korjautui sillä.

  Tuo Kaunokirjallinen maailmanvalloitus on siitä hauska ja helppo haaste, ettei sille ole aika- tai muita rajoja. Ellei itse aseta niitä. :-) Ja olen päättänyt olla asettamatta. Maita on niin monta, että luulen menevän useita vuosia, ennen kuin tulee tilanne, jolloin haluan lukea vielä nuo muutaman jäljellä olevan.

  Kävin Oksan hyllyllä ja huomasin, että sinäkin luet haasteisiin. Kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt syötteet toimivat kuten pitääkin! Minun piti vain liittyä uudestaan lukijaksi. Bloggerissa riittää noita asetuksia.. itsekin on tullut opeteltua sen käyttöä toisinaan kantapään kautta. :)

   Juu, haasteita on kertynyt, ovat todella mukava tapa 'löytää' uusia kirjoja. Pitää vaan olla tarkkana, ettei mene suorittamisen puolelle. :) Luen enimmäkseen käännöskirjallisuutta, joten tuo maailmanvalloitus kiehtoo senkin vuoksi. Makustelen vielä ajatusta, miten sen parhaiten sovittaisin omaan lukutahtiin.

   Poista
 4. Anonyymi, kiitos vinkeistä. Pitääpä etsiä Pättikangasta tai Autiota.

  Itse asiassa luin aikaisemmin tänä vuonna pari kirjaa Antti Tuurilta, aloin siinä toivossa, että Etelä-Pohjanmaalle mentaisiin, mutta Eerikinpojat sijoittuikin Keski-Pohjanmaalle ja Suomen ulkopuolelle ja Ullan kirja lähes kokonaan Suomen ulkopuolelle. ;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!