perjantai 28. helmikuuta 2014

Pieni pala Venäjää valloitettu


Innostuin heti, kun löysin Jaanan lukuhaasteen Venäjää valloittamaan - Vaikka kirja kerrallaan. Yksi innoituksen lähde oli Jaanan laatima mahtava kirjailija- ja kirjalista, josta löytyi niin entuudestaan tuttuja klassikkoja kuin aivan tuntemattomia uudempia kirjailijoita, elämänkertoja ja kirjoja Venäjästä. (Kuva: K. V. Lebedevin (1852-1916) maalaus venäläisestä tanssista. klikkaa kuva isommaksi. WikiMedia)

Innostuksesta huolimatta luin vain vaatimattomat kaksi venäläistä kirjaa, vaikka omasta hyllystä olisi löytynyt lukemattomia klassikoita ja elämänkertoja. Pari teosta hankin ihan haastetta varten, mutta nekin jäävät tulevien päivien lukuiloiksi.

Haastekirjani ovat kategoriasta "venäläiset mieskirjailijat". Toiseksi valitsin uudemman, Neuvostoliiton aikaan sijoittuvan romaanin, ja toinen taas on klassikko 1800-luvun Venäjältä.

1. Sergei Dovlatov: Meikäläiset
2. Ivan Turgenev: Ensirakkaus

Haasteen aloittaneen Jaanan mukaan Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme voi laskea mukaan, niin venäläisyydessä se on kiinni. En kuitenkaan ehtinyt lukea sille paria elämänkerroista tai historiasta, joten jääköön maininnaksi kolmannesta luetusta kirjasta. :-)

Kiitos haasteesta, Jaana. Lukuvinkkilista säilyy käytössä jatkossakin.

2 kommenttia:

  1. Paula, kiitos, että olit mukana. Tuo Turgenjevin kirja on itseltäni lukematta. Pitää painaa kirja mieleen.

    VastaaPoista
  2. Ensirakkaus oli lukiessa lyhyt ja tunnelmallinen kirja. Jälkeenpäin huomaan, että sen päähenkilöt ja heidän suhteensä jäivä mieleen ajatteluttamaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!