keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pikkuveli Tuulispää



Loistava Aurinko asuu intiaanileirissä, johon kuuluu ihmisten lisäksi hevoslauma. Eräänä päivänä varsoista nuorin loukkaa jalkansa, ja Loistavan Auringon isä, Suuri Puhveli, tuo sen vaimonsa luo lääkittäväksi. Varsa tarvitsee hyvää hoitoa, ja tyttö saa sen omaksi suojatikseen. Hän tekee sille pesän preerialle ja syöttää sitä sekä nukkuu sen luona. Suuri Puhvelikin jää taivasalle yöksi tyttärensä ja varsan kanssa ja toisena yönä äiti liittyy heidän seuraansa.

Muutaman päivän hoidon jälkeen varsa vahvistuu ja pystyy jo juoksemaan. Loistava Aurinko saa varsan ikiomaksi ja antaa sille nimeksi Pikkuveli Tuulispää, koska se oli ollut niin villi, että oli satuttanut jalkansa, ja koska hän rakasti sitä kuin omaa veljeään. 



Rolf Krenzerin kirjoittama ja Anatoli Bourykinen kuvittama lastenkirja Pikkuveli Tuulispää on viehättävä kertomus myötätunnosta, toisista huolehtimisesta ja ystävyyden syntymisestä. Heli Karjalaisen saksasta kääntämä teksti on sujuvaa ja kaunista suomea ja enimmäkseen sen verran yksinkertaisia lauseita, että tämän voi hyvin antaa lukemaan oppineelle lapselle itsekin luettavaksi. Erityisesti pidin kirjan herkistä, vähän utuisista kuvista, joissa oli kuitenkin sopivasti mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Lyhyt selailu netissä kertoi, että Rolf Krenzer oli saksalainen lastenkirjailija. Taiteilija Anatoli Bourykine syntyi Moskovassa, mutta on asunut jo parisen vuosikymmentä Wienissä. Hänellä on ollut näyttely mm. Rovaniemellä ja Helsingissä.

KIRJAN sain keväällä sheferijm-blogin kirja-arvonnasta - kiitos vain! Siellä on muuten alkanut uusi kirjankierrätysarvonta, joka kestää heinäkuun loppuun. Kirja oli osa kesäkuista lukumaratoniani.

Rolf Krenzer: Pikkuveli Tuulispää, 25 s.
Kuvat ja kansi: Anatoli Bourykine
Kustantaja: Lasten keskus 1998
Alkuperäinen: Kleiner Bruder Wirbelwind, 1998; suomentaja Heli Karjalainen


2 kommenttia:

  1. Onpa kirjassa kaunis kuvitus! Pidän kovasti noista lämpimistä sävyistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin kirjan kuvitukseen. On ihana ajatella, että lapset saavat katsella kirjoissaan tuollaista kauneutta. Tietysti aikuisetkin saavat niistä nauttia!

      Poista

Kiitos kommentistasi!