lauantai 21. maaliskuuta 2015

Lyhyesti äänikirjasta - Kevytkenkäinen kummitus

Sophie Kinsellan nimi on pilkahdellut yhdessä sun toisessa blogissa, mutta tätä ennen en ole tehnyt henkilökohtaisempaa tuttavuutta hänen kirjojensa kanssa. Ehkä genre ei ole houkutellut tai muuten vain ei ole tullut sopivaa tilaisuutta.


Äänikirjaa etsiessä käteen sattui taivaansininen pakkaus Kevytkenkäinen kummitus. Päätin kokeilla chick litiä. Alkunikottelun jälkeen kirja osoittautuikin humoristiseksi ja kiinnostavaksi. Olen sen verran realistisen kerronnan ystävä, että alussa tökki tuo kummitusteema monenlaisen haahuilun lisäksi, mutta sitten tarina alkoi vetää ja muuttui varsin sympaattiseksi ja loppu jopa koskettavaksi.

Kirjan juoni on lyhyesti tämä: Lara osallistuu 105-vuotiaan isotätinsä Sadien hautajaisiin, kun tämä kesken seremonian ilmestyy Laralle ja vaatii tätä keskeyttämään tilaisuuden. Kukaan muu ei näe ilmassa leijuvaa Sadieta hänen vähän yli parikymppisessä 1920-luvun olomuodossaan, mutta hän kirkuu Laran korvaan ja vaatii, ettei häntä saa haudata. Lara onnistuu keskeyttämään tilaisuuden, kun väittää, että isotäti murhattiin.

Siitä alkaa tapahtumaketju, jonka aikana Sadie haluaa Laran etsivän kaulakoruaan, minkä tämä tekee, Sadien samalla järjestellessä Laran mies- ja työasiat paremmalle mallille. Siinä sivussa suvun salaisuudet paljastuvat, ja Lara tutustuu isotätiinsä, jonka vaiherikkaasta elämästä hän ei koskaan kuullut tämän eläessä.

Kevytkenkäinen kummitus on hupaisa ja kepeä aikuisten satu, jossa on ripaus rikoksen selvittelyä ja ropsaus romantiikkaa ja joka päättyy varsin onnellisesti ja tunteikkaasti. Työmatkalla kulutettavaksi äänikirjaksi tämä oli ihan laatutavaraa sille, joka ei kaihda 20-luvun vaatteisiin pukeutunutta ja charlestonia tanssimaan haluavaa kipakkaa kummitusta.


Sophie Kinsella: Kevytkenkäinen kummitus, äänikirja
Kustantaja: WSOY 2011 (paperiversio 2010)
Alkuperäinen: Twenties Girl 2009, suomentaja Aila Herronen
Lukija: Erja Manto, 13 CD-levyä, 15 t 45 min

Päällys: Lucy Truman, Sanna Sorsa ja Elina Varsta

ÄÄNIKIRJA: kirjastosta.
MUUALLA: mm. Pihin naisen elämää, Kirjojen keskellä, Ja kaikkea muuta 

4 kommenttia:

 1. Olen lukenut muutaman Kinsellan alkupään kirjoista ja tykkäsin niistä. Kävin jopa katsomassa elokuvan tuosta tuhlaavaisesta naisenhupakosta. Joskus sitä tarvitsee elämäänsä keveyttä ja huumoria, jota näissä Kinsellan suosituissa kirjoissa on roppakaupalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan kaipaa kevyttä ja humoristista luettavaa. Huomaan, että viime vuosina minua ovat naurattaneet lähinnä äreät vanhat miehet kuten Mielensäpahoittaja ja 100-vuotias, joka kiipesi ikkunasta, mutta kiva kuulla. että Kinsellan muullekin tuotannolle kannattaa antaa mahdollisuus.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, kuulostaa juuri sellaiselta äänikirjalta jonka voisin ottaa kuunteluun työmatkojen ajanvietteeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Toivottavasti on viihtyisää matkaseuraa sinullekin eikä kannata välittää, jos alkumatkasta tulee tunne, että onpas jähmeää. Kerronta paranee alun jälkeen ja käänteitä riittää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!