lauantai 28. lokakuuta 2017

Aistittavia kirjoja haastekoosteena


Aino laittoi vekkulin haasteen liikkeelle vuoden alussa. Siinä ei kerätäkään kirjoja niiden sisällön mukaan, vaan sen mukaan, miten niitä voi havainnoida kaikilla viidellä aistilla. Haasteaikaa on vielä jäljellä, mutta kun olen löytänyt mielestäni oivan kirja jokaiselle aistille, koostan haasteeni jo nyt. Mukaan haasteeseen ehtii vielä Sheferijm - Ajatuksia kirjoista! -blogissa.

Lukemani aistittavat kirjat ovat:

      1. Kuuloaisti
            Terttu AutereSininen hatturasia (kuuntelin äänikirjana)

      2. Näköaisti
            Paula HavasteMaan vihat (kansi on kaunis katsella)
      3. Tuntoaisti
            Minna RytisaloLempi (kannessa on erituntuisia pintoja)

      4. Makuaisti
            Terttu AutereKuolema Eedenissä (Eedenissä syödään hyvin)

      5. Hajuaisti
            Virpi Hämeen-AnttilaKoston kukat (tuoksuu painomusteelta)


Kiitos, Aino, vähän erilaisesta haasteesta, joka auttoi huomaamaan kirjoista muutakin kuin luetut sanat ja kannen kuvat!

Huomenna pääsen sitten Helsingin kirjamessuille, joilla en ole käynytkään moneen vuoteen. Tälle lauantaille olisi ollut paljon mielenkiintoista ohjelmaa tarjolla, mutta niin vain tuli este. Huomenna sitten.

6 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle! Hienosti olet kirjoja aistinut. Tuo kannen erituntuisuusrakenne kuulostaa kiehtovalta ja tekee mieli saada kirja käsiinsä, jotta voisi itsekin kokea aistimuksen. Minä tulin juuri kirjamessuilta, ihana on päästä sänkyyn ja huomenna saa nukkua pitkään. Mukavaa lukusyksyn jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, antoisaa opiskelu- ja lukusyksyä sinullekin. Lempin kansi on tosiaan hienosti toteutettu.

   Poista
 2. Tämä haaste tuntui minusta tosi vaikealta. En siis ilmoittautunut mukaan... olet löytänyt tosi hienosti kirjat tähän, ja aloin nyt miettimään, vieläkö ehtisin itsekin osallistua. Ainakin yksi äänikirja on luettu ja blogattu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tähän vielä hyvin ehtii kirjoja kertyä, pari kuukautta aikaa. Yllättävän monissa kirjoissa, ainakin dekkareissa, syödään monenlaisia ruokia. Ja käsituntumaakin on monenlaista. Minulle vaikein oli hajuaisti, mutta sitten sain kirjastosta painotuoreen kirjan luettavakseni.

   Poista
 3. Hauska haaste, mutta tosiaan vaikean oloinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli hauska haaste. Eikä ehkä niin vaikea, jos ottaa mukaan kirjan sisällönkin asioita, tuoksuja ja makuja. Ja kosketuksia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!