keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Soittaminen - Taiteiden yön kirjakassi

Taiteiden yötä vietettiin Riihimäellä syyskuisena perjantaiehtoona 7.9. Kirjastokin osallistui pitämällä ovet auki asiakkaille aina klo 21 asti tavallisen klo 19 sijasta ja järjestämällä kaikenlaista mukavaa monenikäisille. Seuraavalla viikolla kirjastossa kävijät pääsivät vielä osille, sillä jaossa oli kirjakasseja. Ehkä ne olivat jääneet jäljelle Taiteiden yön tarjonnasta?

Taiteiden yön kirjakassit olivat valkoisia paperikasseja, jotka oli somistettu teemaan sopivalla kassiin liimatulla taidekuvan printillä. Kassien teemat liittyivät eri taidelajeihin (tanssi, baletti, laulaminen, teatteri), mutta muutakin löytyi (1960-luku, 1970-luku, kyllä maalla on mukavaa, perhepiirissä, arkielämää, joitain mainitakseni).

Itse valitsin kassin, jonka teema on "Peltirumpu : Soittaminen". Täytyy  tunnustaa, että vahvimmin valintaan vaikutti kassiin liimattu printtikuva, joka miellytti silmääni - paperikassin nimittäin sai omakseen. Kassista löytyi lainattavaksi kuusi soittamiseen liittyvää kaunokirjallista teosta, joista yhtäkään en ole lukenut. Ainakin pari menee lukupinoon oikeaa aikaa odottelemaan. 

Tässä vielä kassin kirjat ihan satunnaisessa järjestyksessä:
Günter Grass: Peltirumpu
Stefan Moster: Nelikätisen soiton mahdottomuus
Jukka-Pekka Palviainen: John Lennonin valkoinen flyygeli
E. L. Doctorow: Homer ja Langley
Marco Kosonen: Muurikaupunki
Otto Lehtinen: Wurlitzer

Kiitos Riihimäen kaupungin kirjastolle kivasta ideasta ja sen toteutuksesta!

2 kommenttia:

  1. Tulisipa Oulunkin kirjastoon jotain tällaista. Olisi tosi jännää nähdä, millaisia kirkoja teemakasseista löytyy... pinosi kirjoista olen lukenut Doctorowin ja oli hyvä, vaikkakaan ei herran parasta antia. Peltirumpu olisi kai hyvä lukea yleissivistyksen vuoksi, mutta olen jopa kartellut kirjaa... saattaa olla liian raskas minun makuuni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä teema- ja yllätyskassit ovat hauskoja lainattavia ja aina tulee jotain sellaista luetuksi, jota en muuten lukisi juuri nyt. Tuota Doctorowia mietin nyt luettavaksi, kun on tuo Yhdysvallat-haastekin...

      Poista

Kiitos kommentistasi!