maanantai 31. elokuuta 2020

Vuosi kuvina - Elokuu 2020

31.8.20202

Elokuu sujahti melkein ohi, ennen kuin muistin, etten ole vielä ottanut kuukauden kuvaa Vuosi kuvina -sarjaan. Säätä ei enää voinut valita. Päivä on kostea, ilmassa on tihkusateen tuntua kuvaamisen hetkellä, mutta vain tuntua. Kuvaamisapparaatti säilyy kuivana.

Lampi näyttää edelleen samalta kuin aikaisemmin kesällä. Vihreä on tummempaa, päivä on pilvinen. On ollut lämpöä ja sadetta sopivasti eikä koivu ole vielä alkanut pudotella lehtiään. Sen sijaan heinäkuussa kaipaamani sorsat ovat palanneet lammelle, ehkä ne olivat pesintäpuuhissa vielä. Onnistun nappaamaan niistä hämärän kuvan, kun ne ovat kokoontuneet väreilevän lammen rannalle ja nukkuvat umpiunessa. Ihmiset ovat noudattaneet syöttökieltoa, sillä yksikään höyhenpukuinen ei herää taapertamaan kuvaajan luokse helpon aterian toivossa.


2 kommenttia:

 1. Lampikuvassa tuoksuu ilmassa selkeästi alkusyksy keveine tihkuine tai aamusuine usvineen!
  Sorsapoikueet ovat tänä kesänä olleet runsaita, kuinka oli nukkujien laita?
  Mahtavaa syyskuuta hämäränhyssyisine iltoineen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksesta. Syksy on ollut aina mieleinen vuodenaika, ehkä siksi, että siihen on sijoittuneet monet uudet alut kuten opiskelut ja työpaikan vaihdokset.

   Nukkuvista höyhenpeitteisistä osa oli epäilemättä tämän kesän poikasia, mutta olivat sen verran kasvaneet, etten enää osannut varmasti sanoa, kumpaan sukupolveen kuuluivat. Lammen rannoilla eivät kuitenkaan pesineet, liian levotonta, mutta ehkä lampeen vettä tuovassa Vantaan joen sivuhaarassa, jonka varrella on sopivia suojaisia pusikoita.

   Poista

Kiitos kommentistasi!