maanantai 28. joulukuuta 2020

Vuosi kuvina - Joulukuu 2020

27.12.2020

Eilen, sunnuntaina, maa oli aamulla valkoinen. Ryntäsin päiväkävelylle lammen rantaan varmistaakseni lumikuvan vuosikuvien sarjaan. Vahinko vain, että oli kovin pilvinen päivä ja kuvasta tuli päivän valoisimpaankin aikaan harmaa. Mutta ei tänään, maanantaina, olisi ollut sen kummempaa.

Lampi on jään peitossa. Kesän sorsat ovat lähteneet jonnekin, jossa on avovettä ja ehkä lämpimämpää. Joulukuun kuvat on otettu samasta paikasta ja samaan suuntaan kuin marraskuun kuvat, toinen lammelle ja toinen sillalta joenhaaraan. Haaveilen, että helmi- tai maaliskuussa onnistun nappaamaan auringossa kimaltelevaa valkoista hankea.

4 kommenttia:

 1. Hei, onhan tuossa nyt sentään suunta sitten marraskuun kohti valkeampaa, jos ei valoisampaa... Toivotaan, että tuo iso lamppu lakkaisi pihistelemästä, sillä nämä harmaan eri sävyt kyllä osaamme jo etu- ja takaperin.

  Mutta luonnossa on aina mukavaa ja virkistävää liikkua, joten jatketaan harjoituksia, kyllä sinnikkyys johtaa vielä silmiensiristelyynkin. Mukavia vuoden viimepäiviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, Takku-tukka, suunta on valkeampaan, ja tänä aamuna vielä enemmän, kun yöllä satoi lisää lunta. Kyllä me ollaan täällä Pohjolassa etuoikeutettuja vuodenaikojen vaihtelun kanssa. Aina on luonnossa erilaista ja muuttuvaa. Sitä silmiensiristelyä odotellessa toivotan hyvää loppuvuotta ja lukuisaa tulevaa vuotta.

   Poista
 2. Kivaa, että teille tuli lunta, juuri sopivasti kuvaa varten! :) Samaa harmautta on ollut Oulussakin tarjolla, koko marras-joulukuun ajan. Mutta ainakin talvipäivänseisaus on nyt ohitettu, joten odottelen jo kovasti, että päivän pidentyminen alkaa näkyä valon määrässäkin. Mukavaa vuodenvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli, että lunta tuli ja on tullut lisääkin. Jospa se pysyisi nyt ainakin maaliskuulle. Talvista pakkassäätä ainakin on luvattu. Sinulle antoisaa alkanutta vuotta ja hyviä kirjaelämyksiä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!