maanantai 19. toukokuuta 2014

Vuosi kirjablogia ja arvonta
Tänään tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun aloitin kirjablogin. Ensimmäisessä kirjoituksessani kerroin, miten sukuharrastuksen kautta olin jotenkin löytänyt kirjablogit ja houkuttunut aloittamaan oman. Nyt tuntuu hienolta nähdä, että minulla on puolisataa lukijaa ja muita, jotka käyvät sivulla kurkkaamassa ja kommentoimassakin. Kiitos teille kaikille ja tervetulleeksi!

Kulunut vuosi on muuttanut lukuharrastusta. Luen enemmän ja tietoisemmin. Seuraan kirjablogeja, ja vaikken olekaan kovin ahkera kommentoija, poimin vaikutelmia ja vinkkejä omaan lukemiseeni. Lukemisesta on tullut sosiaalisempaa. Nautin omien lukemisteni suunnittelusta ja sitten niistä poikkeamisista lukutuulten mukaan ja teen kasvavia listoja kirjastokäyntejä varten, jossa sitten löydän ja lainaan jotain ihan muuta. Haasteisiin olen vallan hurahtanut, sellaisiin, joiden kirjoja mielestäni muutenkin lukisin, mutta huomaan, että kirjastoreissuilla haasteet kääntävät huomion kirjoihin, jotka haasteitta saattaisin ohittaa.

Useimmat lukemani kirjat lainaan kirjastosta, mutta olen vuoden mittaan ostanut enemmän kirjoja kuin ennen. Siis muutaman!! Ja olen innolla osallistunut blogien arvontoihin ja saanut sieltä mukavaa luettavaa. Niistä pitäisikin tehdä ihan oma esittelypostauksensa. Tässä keväällä rohkaistuin pyytämään ensimmäistä arvostelukappaletta kustantajalta, kirja ei ole tullut vielä painosta. Menneellä viikolla minulle tarjottiin ensimmäistä kertaa kirjaa luettavaksi ja arvioitavaksi blogissa.Ensimmäisen kirjablogivuoteni merkeissä järjestän pienen arvonnan 19.-31.5.2014. Siihen voi osallistua jättämällä viestin tämän kirjoituksen kommenttikenttään ja kertomalla, minkä mielenkiintoisen kirjan on lukenut viimeksi. Toisen arvan saa, jos on liittynyt blogini lukijaksi sivupalkissa tai liittyy nyt. Arvonnan suoritan sunnuntaina 1.6., joten lauantain loppuun mennessä kommenttinsa jättäneet ehtivät arvontaan.

Arvonnan voittoja on yhden blogivuoden kunniaksi YKSI, eli onnekas saa valita yhden voiton seuraavista:


Arvon lisäksi kaksi lohdutuspalkintoa. Toisen ja kolmannen voiton saaneet voivat valita yhden seuraavista kirjoista siten, että ensin kirjan valitsee toisen arvan saanut ja sitten jäljellä olevista kolmannen arvan saanut.

 • Tove Jansson: Kesäkirja (pokkari)
 • Outi Pakkanen: Kiinalainen aamutakki (pokkari)
 • Kaarina Sakala: Kylä järven kainalossa (nidottu)
 • Petri Tamminen: Muita hyviä ominaisuuksia (pokkari)
 • Antti Tuomainen: Parantaja (sidottu)

Lohdutusvoittokirjat ovat uusia tai kerran luettuja (kuin uusia). Mikäli et ole lukijani tai sinulla ei ole omaa blogia, laita mukaan sähköpostiosoite, josta sinut tavoitan voiton osuessa kohdallesi.

Mukavaa toukokuun viikkoa!

27 kommenttia:

 1. Lämpimästi onnea ensimmäisestä blogivuodesta! Kivaa, että olet innostunut tästä erinomaisen hienosta harrastuksesta, tätä ei kyllä mikään voita. ;)

  Haasteet ovat minunkin "paheeni", en millään malta pysyä niistä erossa. Mutta ei haittaa!

  Suosittelen luettavaksi Antti Järven ja Hanna Nikkasen "Karanteeni – Kuinka aids saapui Suomeen". Mielenkiintoinen ja avartava lukukokemus.

  Osallistun kahdella arvalla arvontaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kirjasuosituksesta. Luin bloggauksesi kirjasta, vaikuttaa kiintoisalta ja koskettavalta. Kirjablogista on tosiaan tullut innostava harrastus vuoden mittaan.

   Olet mukana kahdella arvalla.

   Poista
 2. Onnea ensimmäisestä upeasta vuodesta♥

  Olen lukenut aivan mielettömän vaikuttavan kirjan eli Agenta rahikaisen Edith Runoilijan elämä ja myytti; Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Olen siis mukana kahdella arvalla.

   Poista
  2. Kiitos, Leena! Edith Södergran on jäänyt minulle vähän tuntemattomammaksi, joten tämä kirja kuulostaa siltä, että saisi yltäkylläisen esittelyn häneen ja runoihinsa.

   Olet mukana kahdella.

   Poista
 3. Onnea 1-vuotiaalle! Kirjabloggaus on koukuttavan mukavaa puuhaa. :)

  Osallistun arvontaan kahdella arvalla, ja vinkkaan kirjaa, joka minulla vielä kesken mutta josta olen pitänyt todella paljon (hieman yllättäen, tämä kun on nököttänyt hyllyssäni vuoden pari lukemista odottamassa): Arturo Perez-Reverte: Taistelumaalari. Sota-aiheisia, syvällisiäkin keskusteluja ja muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MarikaOksa! Kyllä tämä koukuttaa, mutta lukeminenhan on aina hyvästä... Aivan uusi nimi tuo Perez-Reverte ja Taistelumaalari. odottelen mielenkiinnolla bloggaustasi siitä.

   Kahdella mukana.

   Poista
 4. Paljon onnea! :) Juuri nyt olen paneutunut Jouni Laaksosen Lapsiperheen retkeilyoppaaseen. Haluaisin kiertää ihan kaikki kirjassa mainitut 80 luontopolkua! Yksi kiva reitti jo testattuna. Suosittelen kaikille, jotka voivat yhtään kuvitella itsensä metsän siimekseen pienelle päiväretkelle. Kahdella arvalla mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Retkeilyopas kuulostaa kivalta, ja sieltä varmaan löytyy mukavia vihjeitä, vaikkei olisikaan pikkuväkeä retkueessa enää.

   Kahdella arvalla mukana.

   Poista
 5. Paljon onnea! Osallistun kahdella arvalla. Juuri tänään loppuun lukemani Maria Gripen Salaisuus varjossa oli hyvä, mutta sanon silti, että mielenkiintoisin viime aikoina lukemistani kirjoista on Michelle Gagnonin Kukaan ei kaipaa sinua. Kivalla tavalla hieman erilainen ja todella koukuttava nuortenkirja, jonka jatko-osan luen varmaan mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Olet kahdella arvalla mukana.

   Kurkkasin blogistasi, että sinulta on tulossa Gagnonin kirjasta bloggaus. Odotan mielenkiinnolla kuulevani, mikä kirjassa koukutti. :-)

   Poista
 6. Bloggaaminen on kyllä ihana harrastus, vaikka välillä se tuntuukin vaikuttavan muuhun elämiseen. Lukemiseni on muuttunut paljon blogini olemassaolon aikana, niin makukysymykset kuin se, mihin lukiessani kiinnitän huomioita, ovat saaneet vaikutteita bloggaamisesta.

  Tällä hetkellä luen lukupiirikirjana Molièren Saituria, josta pidin lukiossa (äidinkielen kurssilla), mutten muista enää mitään. Edellinen mieleen hyvin painunut kirja on Jan salmisen Äidinmaa. Todella vahva kotimainen esikoisteos ja vieläpä lempigenressäni, dystopiassa.

  Toivon blogillesi paljon onnea ja monta kirjaisaa vuotta! Osallistun myös arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Unohdin mainita, että osallistun kahdella arvalla.

   Poista
  2. Kiitos, Niina, onnitteluista. Olet kahdella arvalla mukana.

   Minulla on samanlaisia kokemuksia bloggaamisen vaikutuksista. Tuota Äidinmaata pitäisikin kokeilla. Olen lukenut vain vähän dystopiaa ja jostain syystä suhtaudun siihen varovaisesti, vaikkei ehkä ole syytä. Yksi viime vuosien vaikuttavista lukukokemuksistani oli Saraswatin hiekkaa, josta kyllä pidin.

   Poista
 7. Onnittelut blogisynttäreiden johdosta! <3 Perässä tullaan :)

  Osallistun arvontaasi kahdella arvalla... Viimeisin lukemani kirja oli Tulppaanimurhat, jonka mielenkiintoisinta antia olivat vanhojen tulppaanilajien tarinat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa-Reetta! Tulppaanilajien tarinat kuulostaa kieltämättä mielenkiintoiselta, eri toten, kun kyseessä on dekkari (oletan).

   Olet kahdella arvalla mukana.

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onnittelut 1 vuotiaalle blogille! :)
   empä muista milloin olen lukenut viimeksi, joten voispa tässä kesän aikana tarttua johonkin kirjaan pitkästä aikaa!
   mukana arvalla!
   elina_myllykoski@hotmail.com

   Poista
  2. Kiitos! Olet arvalla mukana, onnea arvontaan.

   Poista
 9. Lämpimästi onnea! Vasta luin Victoria Hislopin Elämänlangan, josta kovasti pidin. Ja nyt meneillään Schroder Amity Gaigelta... Aika mielenkiintoinen tämäkin! Jahka sen luen loppuun, niin sekin löytyy sitten blogistani, eli kirjoistahan minäkin... Ja vaikka ihan alussa ollaan, niin hauskempaa ja antoisampaa kuin ikinä osasin aavistaa! Malttamaton kun olen, niin heti alkuunsa halusin minäkin jotain pientä arpoa siellä eli tervetuloa piipahtamaan http://tuhansiasivuja.blogspot.fi/
  Ja kahdella minäkin mukaan yrittelen :) postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja-Liisa, onnitteluista. Bloggaaminen on tosiaan antoisaa ja vie mennessään. Pitääpä heti pistäytyä blogissasi. Schroderin laitoin jossain vaiheessa lukulistalle, kun sitä kehuttiin.

   Olet kahdella mukana arvonnassa.

   Poista
 10. Ilolla mukaan yhdellä arvalla :)

  lasalmihe@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kahdella arvalla osallistun. Kesälukemista metsästämässä. irmeli.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kahdella arvalla mukana. Metsästysonnea!

   Poista
 12. Yhdellä arvalla mukana. Luin viimeksi tylsiä koulukirjoja blääh, kyllä nyt kelpaa kesän ja kevyen lukemisen tulla... :) mai mai
  marianna1@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mai mai, olet yhdellä arvalla mukana. Toivottavasti nappaa ja saat kesälukemista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!