perjantai 30. kesäkuuta 2017

Ajattomia satuja ja tarinoita koosteena


Viime kuukausina on luettu lasten ja nuorten kirjallisuutta kahdessakin haasteessa. Toinen niistä, Kirjojen pyörteissä -blogin alkama Ajattomia satuja ja tarinoita -lukuhaaste, päättyy tänään. Siinä on tutustuttu LaNu-kirjallisuuden klassikoihin. Kynnys osallistumiseen on ollut matala: yhden kirjan tai sadun lukeminen on riittänyt.

Oma saaliini on 7 tyttökirjaa. Olen jo pitkään lukenut Tiina-kirjoja järjestyksessä, ja haasteaikaan niitä sattui viisi kirjaa. Teoksista ainoa ennen lukemani on Anni Swanin Iris rukka, joka on lapsuuteni suursuosikkeja. Luulin lukeneeni Selja-sarjaa nuorena, mutta nyt lukemani sarjan aloituksen perusteella perun omat luuloni. En sittenkään ole tainnut lukea sitä.

Kiitos, Jenny kivasta haasteesta! Tässä linkit lukemiini kirjoihin:

     Anni PolvaTiinalle otetaan pikkusisko
       Anni PolvaTiina ei löydä Tinttamaria
     Anni PolvaTiina saa suukon
     Anni PolvaTiina eksyy
     Anni PolvaTiina etsii juuriaan     
     Anni SwanIris rukka
     Rauha S. VirtanenSeljan tytöt

Toinen LaNu-haaste, Luetaanko tämä? -blogin Lapsuuteni kirjasuosikit, jatkuu elokuun loppuun asti. Siihen olen lukenut vasta tuon mainitun Iris rukan, mutta kesähän on sopivaa aikaa palata nostalgisiin kirjamuistoihin: Anni Swanin muut kirjat, Heidi, Pessi ja Illusia, Hanhiemon satuaarre, Ursula-sarja, Annat, Runotyttö. Lisää suosikeista elokuussa.

4 kommenttia:

 1. Tämä oli satumainen lukuhaaste. Kiva kun olet lukenut Tiinoja. Jospa ehtisin lukea yhden Tiinan Kian haasteeseen, sillä niitä ja Viisikkoja tuli luettua kouluaikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei riitä Tiinoja enää Kian haasteeseen, kun kaikki jäljellä olevat ovat sellaisia, etten ole niitä aikaisemmin lukenut. Viisikotkin ovat jääneet katveeseen. Pitäisi kokeilla jotain niistä ihan sen takia, että ne ovat olleet niin monen suosikkeja. Sitten tietäisin, mistä oikein puhutaan.

   Poista
 2. Tiina-juttujasi on ollut mukava lukea. Viisikkoja kannattaa kokeilla. Ahmin niitä lapsena moneen kertaan, ja aika kivasti ne kestävät uusintalukuja näin aikuisenakin. Ensi viikon lukumaratoniin olen ajatellut varata luettavaa juuri tuon Kian haasteen tiimoilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Tiina-juttuja luetaan. Homma alkoi päähänpistosta, ja sitten siihen tuli itsensä haastaminen mukaan. 4 kirjaa vielä jäljellä.
   Viisikkoja varmaan kokeilen ainakin kirjan verran joskus. Tänä vuonna keskityn kotimaiseen, mutta ensi vuonna on uudet kujeet.

   Poista

Kiitos kommentistasi!