sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Eva Frantz: Sininen huvila


Pieni poika Bruno herää yöllä ja löytää äitinsä alakerrasta lattialta. Äiti ei herää, vaikka Bruno miten yrittää herätellä, joten poika lähtee yöpuvussaan kävelemään hakeakseen isän avuksi. Vanhemmat asuvat juuri silloin erillään, äiti ja Bruno sinisessä huvilassa metsän laidassa ja isä kaupungissa. Brunon tallustellessa autiolla tiellä kaupunkia kohti, pari nuorta palaa juhlista autolla, ja he löytävät pyjama-asuisen pojan. Kolmikko saapuu siniselle talolle, ja nuoret näkevät äidin verta vuotavana keittiön lattialla ja hälyttävät poliisin.

Kuka on hyökännyt Becca Stenlundin kimppuun ja haavoittanut häntä hengenvaarallisesti? Komisario Anna Glad alkaa tutkia tapausta, ja pian selviää, miksi sininen talo vaikuttaa hänestä niin tutulta: Becca on tunnetun Sininen huvila -blogin pitäjä. Blogin kommentteihin tulee heti seuraavana päivänä viesti Beccan kuolemasta. Kuka on voinut lähettää sen, kuka edes tietää hyökkäyksestä? Ja luulee hänen menehtyneen? Käy ilmi, että blogiin on lähetetty ilkeitä kommentteja ja jopa uhkauksia jo jonkin aikaa.

Poliisin epäilyt kohdistuvat monelle taholle. Missä oli Beccan aviomies Peter hyökkäyksen aikaan, kuka on blogissa uhkaileva Forneus, entä Brunon metsässä näkemä Peikko? Kuka tuo tuoreita kukkia tyhjään siniseen taloon? Anna Glad on tavallisen ja sympaattisen oloinen melkein nelikymppinen nainen, jonka työtoveri on vanhempi, luotettava ja mukava Rolf. Parisuhteessa Anna miettii ratkaisua väljähtyneeseen tilanteeseen. Avopuolison yritys on kärsinyt konkurssin, ja nyt mies on työttömänä ja pelailee konsolipelejä päivät pitkät.

Espoolaisen Eva Frantzin dekkarisarjan aloittava Sininen huvila liikkuu bloggarille kiinnostavasti blogimaailmassa, jossa poliisi joutuu selvittämään anonyymejä henkilöllisyyksiä ja trollauksen vakavia seurauksia. Romaani on rauhallinen tempoltaan, kevyt ja viihdyttävä, kelpo dekkari. Kirjailija on jättänyt loppuun melkoisen yllätyksen, mitä rikoksen taustoihin tulee, ja mukavan Anna Gladin tulevaisuuteen liittyvän koukun. Sarjan toinen osa Kahdeksas neito voitti Suomen Dekkariseuran Vuoden johtolanka 2019 -palkinnon.

       Eva Frantz: Sininen huvilaäänikirja
       Kustantaja: S&S 2018 (paperikirja 2017)

       Alkuperäinen: Blå villan 2017, suomentanut Ulla Lempinen
       Lukija: Anna Saksman, 7 t 4 min
       Kansi: Emma Strömberg

ÄÄNIKIRJA on oma ostos.
MUUALLA blogeissa: Dekkaritalo, Kirjarikas elämäni, Kirsin kirjanurkka, Reader, why did I marry him?

6 kommenttia:

  1. Tämä oli kiinnostava dekkari juuri siksi kun sijoittui blogimaailmaan. Myös Kahdeksas neito kiinnostaa, ja juuri viime viikolla katsoinkin sitä kirjastossa, mutta en kuitenkaan vielä lainannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogimaailma oli kyllä bloggarille plussaa tässä - ja samalla kirja nsti esiin somen haitallisen ja jopa rikollisen käytön. Kahdeksas neito kiinnostaa minuakin, kovasti.

      Poista
  2. Kiinnostava kirja. Kiitos Paula esittelystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kiinnostava sarjan aloitus. Jotenkin Anna Gladista tuli mieleen Ruth Galloway, vaikka Anna onkin rikoksia tutkiva poliisi. Naiset ovat samanikäisiä, tavallisia naisia, biologinen kello tikittää. Ruthissa tietysti arkeologia tekee hänestä epätavallisen dekkarisankarin.

      Poista
  3. Tämä on kiva sarja, ja tykkään kovasti juuri ääniversiosta. Saksmann on erinomainen lukija ja hänen äänensä sopii Gladin persoonaan ja sarjan tunnelmaan. Toinen osa on myös hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eva Frantzin teksti tosiaan toimii hyvin äänikirjana, ja Saksmann osasi varioida ääntään sopivasti, joten kuulijana pysyin perillä paitsi eri henkilöistä, myös blogikommenteista ja takaumista. Mainiota, jos jatkokin on hyvää.

      Poista

Kiitos kommentistasi!