keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Vuosi kuvina - Heinäkuu 2020

28.7.2020

Eilen kävin taas taas kuvaamassa lammella. Oli aamupäivä ja maanantai, taivas pilvessä, eikä paikalla ollut ketään. Kuvata sai siis mielin määrin kaikessa rauhassa. Aikaisemmilla kuvauskerroilla toukokuussa ja kesäkuussa on lammen ympäri kävellyt lastenvaunujen työntelijöitä ja koiran kävellyttäjiä, ja penkeillä on istunut auringosta nauttivia lähiseudun kansalaisia.

Kesäkuun jälkeen maisema ei ole juuri muuttunut, ehkä tullut hieman vehreämmäksi. Alempi kuva on otettu vastarannalta, ja sillan kaidetta "koristaa" paikallisten (?) graffitintekijöiden taideteokset. Hämmästyksekseni sorsat loistavat poissaolollaan. Muistan aiemmilta kesiltä sorsakatraat, jotka uiskentelivat lammella ja suuntasivat tarmokkaasti veden partaalle pysähtynyttä oletettua ruoanheittäjää kohti. Ilmeisesti kieltokyltit ovat tehonneet - Riihimäen kaupunki käy rottasotaa, ja yksi taistelustrategia on lintujen ruokintakielto.

6 kommenttia:

 1. Minustakin tuntuu, että oma heinäkuun kuvani on lähes kopio kesäkuun kuvasta. :) Ihanan kesäistä on vielä, onneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, ettei luonnossa tapahdu paljon muutosta kesä-heinäkuussa, ainakin jos kuvat ovat kuukauden loppupäiviltä. Tai tietysti on muutosta, eri kukat kukkivat, metsässä on heinäkuussa jo marjoja ja puissa hedelmäraakileita. Mutta tuollaisessa lampikuvassa näkyvät lähinnä vesi, puut ja ruoho.

   Poista
 2. Kaunis paikka ja kauniit kuvat! Mukavia heinäkuun lopun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! Hyvää loppukesää sinullekin!

   Poista
 3. Onpa kaunis paikka tosiaan! Maisema ei ehkä kesällä paljon muutu, mutta kauneutta on tarjolla runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Kun aloin tämän sarjan toukokuun lopussa, en tullut ajatelleeksi, ettei maisema muutu kovasti kesän aikana. No, ei haittaa, edessä on vielä syksy ja talvi ennen ensi kevättä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!