tiistai 31. joulukuuta 2013

Koostetta Kukkien keskellä ja muita haasteita
Tammikuussa Kirjasähkökäyrä-blogin Mai Laakso aloitti Lukuiloa kukkien keskellä -lukuhaasteen. Sen tavoitteena oli lukea kirjoja, joiden nimessä esiintyy sana "kukka" tai jonkin kukan nimi. Heti haasteen nähtyäni, jo ennen omaa kirjablogia, halusin osallistua, jos vain lukisin teemaan sopivan kirjan. Sellainen tuli eteen, kun etsin kirjastosta jotain historiallista sukuromaania ja löysin Valkean kissankellon.

Sain kuin sainkin haasteen suoritetuksi. Olin asettanut itselleni tavoitteeksi neljä kukallista kirjaa, joilla toivoin saavuttavani päivänkakkaran, mutta sainkin juhannusruusun  kuudella kirjalla:

     Eila Kujala: Valkea kissankello
     Enni Mustonen: Verenpisara ikkunalla
     Enni Mustonen: Ruiskukkaseppele
     Enni Mustonen: Kielon jäähyväiset
     Serdar Özkan: Kadonnut ruusu
     Siina Tiuraniemi: Kukkia Birgitalle

Eniten pidin romaanista Valkea kissankello, joka kuvasi aidontuntuisesti yhden perheen vaiheita Keski-Pohjanmaalla viime vuosisadan ensimmäisinä vuosikymmeninä, Amerikkaan lähtöä ja sieltä paluuta, kansalaissotaa, kovaa työtä ja oman tilan raivausta. Sille on tänä vuonna ilmestynyt jatkoa, Eiliset polut, mutta sitä en ole vielä lukenut. -- Myös Mustosen kirjoja oli mukava lukea, varsinkin Verenpisaraa 1917-1918 tapahtumista. Minulla on selvästi historiallisten romaanien buumi päällä!

Jo aikaisemmin kirjoitin koosteen kahdesta muusta haasteesta, joihin lähdin tänä vuonna mukaan. 
1) Luin kaunokirjallisia kirjoja avioliitoista Sinisen linnan kirjaston järjestämässä Avioliittojuonia-haasteessa, josta postasin otsikolla Aviojuonia koosteena
2) Sen lisäksi luin yhden tai useampia kirjoja jokaisesta Suomen maakunnasta Aletheian aloittamassa haasteessa ja päätteeksi kirjoitin siitä Oi maamme Suomi! -lukuhaaste koosteena.

Tämä vuosi on ollut kirjallisesti kovin kotimainen, ja luulen, että kotimaisilla jatketaankin. Yritän kuitenkin kansainvälistyä kovasti, ja siksi kokoan luettuja kirjoja Maailman ympäri, siis jokaisesta maailman maasta, omalle sivulleen toivoen, että joskus hamassa tulevaisuudessa olen lukenut kirjan aika monesta maasta. Annan itselleni reilusti aikaa...

Lisäksi olen asettanut muitakin avartumistavoitteita itselleni:
   Luen muutaman kirjan sodista ja niiden liepeiltä Ihminen sodassa -haasteessa.
   Luen pari venäläistä kirjaa Venäjää valloittamaan -haasteessa.
   Luen pari ranskalaista kirjaa Vive la France! -haasteessa.

Lukuhaasteet nyt vain ovat niin mukavia!

2 kommenttia:

 1. Ihana juttu, että pääsit tavoitteessasi juhannusruusun tasolle. Juhannusruusu on puutarhan sitkeä sissi ja kukkii kauniisti melkein koko maassa juhannuksen eli mittumaarin aikaan ja ilhduttaa samalla kukinnallaan juhlijoita :)
  Kerään vielä blogiini lukemasi kirjat, jotta muutkin voivat ihailla saavutustasi.
  Suosittelen Venäjää valloittamaan-haasteessa tietysti Pelon kirjaa, mutta Rosa Liksomin Hytti nro 6 on koukuttava ja Ville Haapasalon Et kuitenkaan usko kirja oli hauska.

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon suosituksista. Pelo minulla onkin kesken, näytän lukevan sitä hitaasti. Liksomilta en ole lukenut mitään, jotan olisiko tämä hyvä kirja aloittaa? Televisiosta olen katsellut Haapasalon matkoja eri puolilla Venäjää, ja luulen, että pitäisin hänen kirjastaankin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!