keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Ranskalaista kootusti

Nyt riittää lukuhaasteiden koonteja melkein ruuhkaksi asti! Vasta runoilin limerikin ja eilen kokosin kesän rikoskirjasaalista. Tänään on vuorossa vuoden mittaan luetut ranskalaiset kirjailijat, joita Annami haastoi lukemaan Anna minun lukea enemmän -bloginsa Vive la France! -lukuhaasteessa.

Lähdin tavoittelemaan yhtä eli sinistä raitaa Ranskan lipusta, se piti saavutettaman kahdella kirjalla. Sen sainkin, ja lisäksi luin kolmannen kirjan. Tässä saaliinii:

Fred Vargas: Sinisten ympyröiden mies (2007/1996)
L.M.G. Le Clézio: Alkusoitto (2009/2008)
Andreï Makine: Vera (2005/2004)


Kolme erilaista kirjaa, mutta pidin niistä kaikista. Vargasin dekkarissa ihastuin Pariisiin rikoksia selvittelemään tulleeseen persoonalliseen komisario Adamsbergiin. Nobelisti Le Clézion kirjassa mietitytti sotaa ennen elävien pariisilaisten Hitler-ihannointi kasvavan tytön kuvaamana ja sitten ihanteiden suistuminen sodan ja nälän tultua. Makine taas lumosi kauniilla kielellään ja luonnonkuvauksillaan.


Kiva haaste! Ehkä juuri sen houkuttelemana tartuin näihin itselleni uusiin kirjoittajiin. Jokainen heistä jätti olon, että heidän seuraansa palaan vielä joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!