lauantai 28. helmikuuta 2015

Talven lukuhaaste kootusti


Syksyllä Ullan kirjat -blogin Ulla käynnisti Talven lukuhaasteen 15.10.2014-28.2.2015, jossa tavoitteena oli lukea syksyyn, jouluun ja talveen liittyviä kirjoja, kaksi kirjaa kustakin ryhmästä. 

Tässä on haastesaaliini. Syksyn osalta toisena kirjana on Sukupuu, jossa ei ole syksyistä sanaa kirjan nimessä, mutta kansi on täynnä syysruskaisia lehtiä. Sen verran taivuttelin haasteen sääntöjä, jotka hyväksyivät talveen liittyvät maisemat ja kuvat kansissa.

Syksy
      Kati Tervo: Sukupuu
      P.D. James: Syystanssiaiset

Joulu
      Karen Williamson & Marie Allen: Joulutarina
      Lehtolainen, Nesser ym: Joulutarinoita ja kylmiä väreitä

Talvi
      Tove Jansson: Taikatalvi
      Yasunari Kawabata: Lumen maa


Kiitos mukavasta haasteesta, Ulla! Varsinkin talven ryhmään olisi löytynyt kirjoja paljonkin, mutta nämä kaksi tulivat luetuiksi näiden kuukausien aikana.

Kuvassa japanilaista taidetta Lumen maan inspiroimana:
Utagawa Kunisada (1786-1865): Luminen maisema (WikiArt)

6 kommenttia:

 1. Kawabatan kirja vaikuttaa kiinnostavalta. Pitää laittaa muistiin ensi talvea varten. :) Oletpa löytänyt kauniin talvikuvan postaukseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumen maan tunnelma jäi vahvasti mieleen ja siihen yritin etsiä sopivaa kuvaa. Kirja oli kiintoisa, tarinan alkaa keväällä ja päättyy syksyllä, joten sopii luettavaksi pitkin vuotta. :-)

   Poista
 2. Minulla on lukujonossa Syystanssiaiset ja Lumen maa. Sain vihdoin ja viimein Lumen maan omaksi. Huomasin, että olet lukemassa Kultarintaa. Haluan lukea sinun tekstisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultarinta onkin viivästynyt, lukeminen ja bloggaaminen. Minulle käy noin tiiliskivien kanssa, mutta Anni Kytömäki tulee kirjastoomme ensi kuussa, joten siihen mennessä olen luvannut itselleni lukea kirjan.

   Poista
 3. Huomasin, että luet Havastetta. Pidän hänen kirjoista. Täytyykin seurata, milloin postaat tuon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havasteen olen nyt lukenut ja bloggailen viikonloppuna. Pidin kirjasta kovasti, niin kuin aikaisemmin Kymmenen onnen Annastakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!