keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Pohjoismaisen kirjallisen retken päättyessä


Vuoden verran olen retkeillyt Pohjoismaissa kirjojen kautta, kun viime joulukuussa liityin mukaan Annamin blogissaan alkamaan Kirjallinen retki Pohjoismaissa -lukuhaasteeseen. Matka on ollut antoisa, vaikka matkailinkin vain kahdessa Pohjoismaassa neljän sijasta. Olin asettanut tavoitteekseni lukea yhden kirjan joka maasta, mutta toisin kävi. Ellei sitten mukaan lueta pohjoismaista rikosnovellikokoelmaa, jossa oli yksi suomalaisen kirjoittama novelli ja loput kymmenen muista Pohjoismaista.

Norjasta luin neljä erilaista teosta, joukossa suosikkidekkaristini Karin Fossumin kirja ja pitkään lukupinossa ollut nobelisti Bjørnstjerne Bjørnsonin viehättävä maalaisromanttinen novelli.

Ruotsista luin vain kaksi kirjaa, joista toinen oli dekkari ja toinen oli suositun dekkaristin, Henning Mankellin, kirjoittama muu romaani.

Tässä linkit lukemiini kirjoihin. Kiitos Annamille kivasta haasteesta!


Norja
      Anne B. Ragde: Erakkoravut
      Anne B. Ragde: Vihreät niityt
      Karin Fossum: Carmen Zita ja kuolema
      Bjørnstjerne Bjørnson : Synnöve Päiväkumpu

Ruotsi
      Mari Jungstedt: Joka yksin kulkee
      Henning Mankell: Ruotsalaiset saappaat

Pohjoismaisena yhteistyönä:
Lehtolainen, Nesser ym: Joulutarinoita ja kylmiä väreitä

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut :)

  VastaaPoista
 2. Ruotsalaiset kirjailijat ovat tuttuja, mutta nuo norjalaiset alkoivat kiinnostaa :) Tällä hetkellä olen lukenut vasta Nesboa, joten pitäisi laajentaa tietämystä sillä saralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen lukenut lähinnä dekkareita Norjasta aikaisemmin, joten olen tyytyväinen, että tähän tuli enemmän variaatiota.

   Poista

Kiitos kommentistasi!