sunnuntai 21. elokuuta 2016

Keiko Kaichi: Herra Karhun eläinparaati


Herra Karhu on posteljooni, joka päivittäin tekee kierroksensa jakaen kirjeet ja paketit eläimille. Yhtenä aamuna lähtiessään polkupyötällä päivän töihin hän lupaa Pikku-Karhulle, että tuo tälle yllätyksen, kun palaa kotiin. Ja millaisen yllätyksen hän tuokaan!

Heti postikierroksen alussa Herra Karhu löytää hylätyt junanvaunut ja keksii viedä ne Pikku-Karhulle leikkikaluksi. Tuumasta toimeen ja vaunut jonoksi polkupyörän perään. Ei aikaakaan, kun vaunuihin alkaa kerääntyä matkustajia tuoreita porkkanoita kantavista jäniksistä aina kaksostensa kanssa kävelyllä olevaan tiikeriäitiin. Mikä riemukas yllätys Pikku-Karhulle onkaan, kun eläinparaati  rymistelee karhujen kotimetsään asti. Posti ei tule sinä päivänä jaetuksi, mutta kuka sitä kaipaisikaan, kun saa olla yhdessä ystävien kanssa.


Keiko Kaichin Herra Karhun eläinparaati on tänä vuonna ilmestynyt lämminhenkinen lastenkirja. Kaichi maalaa akryyliväreillä, ja kirjan isot kuvat ovat herkän kauniita ja eläimet niissä hellyttävän pehmolelumaisia. Seurasin vierestä, kun 2-vuotias etsi sivuilta mielellään tuttuja eläimiä kuten siilin, possun ja oravan ja tutki tuntemattomampia aikuisen kanssa, pikkukoalaa, mangustia ja muurahaiskarhua. Kuvien ohella kirjan lyhyehköt ja helpot tekstit kertovat hauskasta postipäivästä, ystävyydestä ja yhdessäolosta, ja uskoisin tämän kirjan viehättävän niin 2-5 -vuotiaita kuin heidän kanssaan lukevia aikuisiakin lukijoita.

Kirjan kirjoittaja ja kuvittaja on japanilainen. Hänen luomansa kuvamaailma pehmeine väreineen ja muotoineen on miellyttävä, ja ehkä hänen itä-aasialaisuutensa näkyy runsaassa eläinjoukossakin, jossa Australian eläimet ovat hyvin edustettuina.

     Keiko Kaichi: Herra Karhun eläinparaati, 32 s.
     Kustantaja: Lasten Keskus 2016
     Englanninkielinen: Mr. Bear's Animal Parade
 2016 ; Suomentaja: Kalle Nuuttila
     Kansi ja kuvitus: Keiko Kaichi

KIRJAN lainasin kirjastosta.

HAASTE: Kirjalla on japanilainen kirjoittaja-kuvittaja, joten tämä sopii Itä-Aasian lukuhaasteeseen Kurjen siivellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!