lauantai 1. huhtikuuta 2017

Naisten aakkoset: K

Naisten aakkosissa on vuorossa yhdestoista kirjain, K. Tarukirjan aloittamassa haasteessa "... etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella. Kysymyksiä on kolme." 


   1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

K on jälleen helpompi kirjain, suosikkeja löytyisi useampikin, mutta valitsen heistä tällä kertaa Eeva Kilven. Hiljattain luin hänen hienon esikoiskirjansa, novellikokoelman Noidanlukko.

   2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Tänään vastaus ei voi olla kukaan muu kuin Inari Krohn, kävin nimittäin iltapäivällä hänen upeassa retrospektiivisessä näyttelyssään Lähellä ja kaukana Riihimäen taidemuseossa. Näytteille on asetettu noin 100 teosta 1960-luvulta tälle vuosikymmenelle. Taidan käydä vielä uudelleen, ennen kuin näyttely päättyy. Taiteilija itse on paikalla esittelemässä näyttelyään pääsiäisen jälkeen lauantaina.  

   3. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? tai Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille (myös muut kulttuurin alat käyvät)?

Haluaisin tutustua paremmin Inari Krohnin sisareen, kirjailija Leena Krohniin, jolta olen lukenut vasta pari kirjaa, viimeksi tiivistunnelmaisen ja kiintoisan teoksen Erehdys. Haluaisin nostaa esille myös Inari ja Leena Krohnin serkun, näyttelijä Heidi Krohnin, jonka roolitöistä olen pitänyt paljon niin televisiossa kuin elokuvissakin. 

Kuvituskuvasarjan on piirtänyt Kate Greenaway (1846-1901) vuonna 1886. Hän oli englantilainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Lisää kuvan tietoja löytyy tästä.

Aakkoset tähän asti: 
        A  Apple Pie     
        B  Bit It     
        C  Cut It     
        D  Dealt It
        E  Eat It
        F  Fought for It
        G Got it
        H Had it
        I (no rhyme)
        J Jumped for it

6 kommenttia:

 1. Krohnin suku on kyllä kirjallisesta ja taiteellista sukua. Heidi Krohn on minulle tutumpi kuin kaksi muuta nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krohnit ovat kyllä taiteellista sukua. Myös Aino Kallas oli tyttönimeltään Krohn, mutta en tiedä, mitä sukua hän mahdollisesti oli näille nuoremmille Krohneille.

   Poista
 2. Heidi Krohn on tullut tutuksi näyttelijänä.
  Olen lukenut Noidanlukon. Hieno esikoisteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi Krohnilla on ollut todella pitkä näyttelijän ura, eikä ole kovin pitkää aikaa, kun näin hänet vielä jossain televisioroolissa.

   Poista
 3. Kaikki sinun K-naisesi ovat esiintyneet minullakin tässä sarjassa, tosin Eeva Kilpi E:ssä ja Inari Krohn I:ssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, olisinko huomannut tuota Inari Krohnin näyttelyä, ellen olisi huomannut blogistasi hänen nostoaan suosikiksi... joten kiitos vinkistä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!