perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesällä luulen lukevani

On mukava suunnitella lukemisiaan ja erityisen mukavaa se on, kun kirjablogeista saa vihjeitä hyvistä luettavista. Silti lukemisen hetkellä inspiraatio useimmiten  sanelee, mihin kirjaan kulloinkin tartun.



Näin kesän alussa tuntuu siltä, että kesällä saattaisin lukea ainakin tällaisen tusinan:

1. Yllätyksekseni kirjaston uutuushyllyllä oli Ulla-Lena Lundbergin Jää. Eikö sillä olekaan enää kymmenien varausjonoa? Se tarttui heti mukaan, ja varmaan tulee luetuksi lähiaikoina, kun laina-aika on vain kaksi viikkoa.

2. Samalla käynnillä hain varaamani Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme, jota blogistit ovat kovasti kiittäneet.

3. Olen menossa katsomaan kesäteatteriin Veijo Meren näytelmää "Aleksis Kivi" ja ajattelin teemaan sopivasti lukea Metsän poika tahdon olla, joka on Maijaliisa Dieckmannin tämän kevään lastenromaani Kiven lapsuudesta.

4. Dekkareita pitää kesällä olla. Jyrki Heinon Kellari sopii, sillä minulla on edelleen iso hinku Suomen historiaan sijoittuviin romaaneihin.

5. Suomen historiasta puheen ollen, jatkan varmaan Antti Tuurin Äitini suku - sarjaa, josta on vuorossa kolmas osa, Muukalaiset.

6.-8.  Sukuharrastukseni myötä kiinnostuin keväällä vuoden 1918 tapahtumista, ja niinpä suunnitelmissani on kevyen viihteen osastossa Enni Mustosen Koskivuori-sarjaa. Tuon ajan historia ei tietenkään ole kevyt, mutta silti odotan näidenkin Mustosen kirjojen olevan nopeasti ahmittavaa kesälukemista. Ainakin kolme sarjan viidestä teoksesta voisi kesän aikana mennä: Verenpisara ikkunalla aloittaa tarinan Suomen itsenäistymisen ajalta, Ruiskukkaseppele ajoittuu kymmenen vuotta myöhemmäksi, Kielon jäähyväiset taas sota-aikaan.

9. Blogeissa on kovasti kehuttu Vera Valan dekkareita, joten aikomukseni on tutustua ainakin toiseen niistä. Sarjoissa on useimmiten kiva alkaa ensimmäisestä, niin tulee päähenkilö tutuksi alusta alkaen. Valalla ensimmäinen on Kuolema sypressin varjossa.

10. Hyvän mielen lukemisena laitan pinoon Alexander McCall Smithin Naisten etsivätoimisto nro 1.

11. Haluan lukea myös jonkin Khaled Hosseinin kirjoista. Pitäisikö aloittaa omasta hyllystä löytyvästä Tuhat loistavaa aurinkoa vai uudesta Ja vuoret kaikuivat?

12. Johonkin täysin uuteen, blogeissa esillä olleeseen ulkomaiseen kirjailijaan voisi tutustua. Ian McEwan vai John Irving? Susan Fletcher vai Anne Tyler? Margaret Atwood? Skandinaavinen dekkaristi? Jollain eksoottisemmalla kielellä kirjoittava uudempi kirjailija?

Elokuun lopulla tiedän itsekin, millaiseksi tusina lopulta muodostuu!

4 kommenttia:

  1. Hankin itsekin tuon Kivestä kertovan lastenromaanin, mutta en ole vielä lukenut. Ja tervetuloa Kivi-juhlille, olen itse mukana järjestämässä ko. tapahtumaa. :)

    Ja kiitos kivasta blogista, olen seurannut jo jonkin aikaa, mutten ole vielä aiemmin kommentoinut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitoksista :-) ja tervetuloa seuraamaan blogiani!

    Mukava kuulla, että olet järjestämässä Kivi-juhlia. Olen lehdistä lukenut aikaisemmista tapahtumista ja senkin perusteella odotan hienoja juhlia. Kirjoitan sitten vaikutelmistani blogissa, kun olen ollut Taaborinvuorella.

    VastaaPoista
  3. Minullakin on Metsän poika odottamassa. Piti lukea se maratonilla, mutta en ehtinyt. En vielä käy lukemassa arviotasi, mutta huomasin sen jo ilmestyneen.

    VastaaPoista
  4. Kirja kannattaa lukea. Odotan mielenkiinnolla bloggaustasi sitten, kun olet ehtinyt siihen tutustua. - Lukiessani mietin kovasti, minkä ikäisille lapsille kirja olisi hyvä johdattelija Kiven lapsuuteen, mutten oikein osannut sanoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!