maanantai 19. elokuuta 2013

Blogin uudet vaatteetOdotetun loman alku sattuu sopivasti päivälle, jolloin tulee kuluneeksi kolme kuukautta siitä, kun aloitin kirjablogin. 

Itse asiassa olin jo pitkin kevättä tehnyt tietokoneelleni merkintöjä lukemistani kirjoista, sillä vuoden alussa lähdin mukaan Facebookissa alkaneeseen "Koen 13 kotimaista kirjailijaa" -haasteeseen. Näistä merkinnöistä kokosin blogiini monta kirjoitusta alkuvaiheessa, mutta sittemmin olen tyhjentänyt keväisten blogattavien kopan! Tai jos oikein kopistan, saattaa sieltä vielä löytyä pari alkukesällä kuunneltua äänikirjaa.

Blogin kolmen kuukauden kunniaksi valitsen kolme kivaa taipaleelta ja sitten kolme kivaa tulevaisuudelle.

Kolme kivaa kolmelta kuukaudelta ovat kirjat, kirjablogit ja lukuhaasteet, ja ne kietoutuvat nykyisessä lukuharrastuksessani mukavaksi keräksi. Olen hurahtanut lukuhaasteisiin, sillä osa niistä haastaa minut etsimään luettavaa, jota en ehkä muuten löytäisi ja lukisi, ainakaan juuri nyt, ja niin löydän uusia kirjaystäviä. Otetaan nyt vaikka tämä Oi maamme Suomi -haaste, jossa luetaan kirjoja Suomen maakunnista. Sen myötä olen löytänyt monta ennen lukematonta kirjailijaa, kuten Marko Kilpi, Ulla-Lena Lundberg (bloggaus tulossa loman aikana) ja Raili Mikkanen, joitain mainitakseni. Seuraamissani kirjablogeissa taas tutustun itselleni uusiin kirjoihin, joita en ehkä olisi muuten huomannut; sellaisia ovat viime aikoina olleet Paperinarujumala, Mustamäki ja Kellari (bloggaus tulossa tällä viikolla).

Kolme kivaa seuraaville kolmelle tai useammalle kuukaudelle ovat blogin uudet vaatteet, uudet haasteet ja - yllätys yllätys! - uudet kirjat. Päätin loman alkajaisiksi pukea blogini uuteen vaatekertaan, sillä kaipasin mustaa tekstiä vaalealle pohjalle ja muutenkin ilmavuutta ulkoasuun. Tällainen siitä tuli, tällä erää. Vielä tarkastelen linkkien väriä kriittisellä silmällä: erottuvatko vaiko eivät? Olen päättänyt olla haalimatta enempää lukuhaasteita, ellen saa jo alettuja päätökseen tai muuten satu lukemaan sopivaa kirjaa, mutta kunhan maakuntahaaste loppuu itsenäisyydenpäivänä, haastan itseni lukemaan kirjoja kaikista maailman maista - ja ilman aikarajaa! Kolme lähiajan lukutoiveissa olevaa kirjaa on Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, kirjastossa odotteleva Pauliina Rauhalan Taivaslaulu ja Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme, jota en ehtinyt lukea loppuun ennen eräpäivää.

Mistä on hyvä loma tehty? Kirjoista, ystävistä, metsästä, sukuharrastuksesta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!