keskiviikko 7. elokuuta 2013

Lyhyesti äänikirjasta - Anna Jansson: HaudankaivajaMaria Wern on tuttu television ruotsalaisesta poliisisarjasta, mutta ei lainkaan kirjoista, joten eipä ihme, että kuunnellessani Anna Janssonin Haudankaivajaa äänikirjana näin sieluni silmillä edessäni Werniä näytelleen Eva Rösen piirteet.

Haudankaivaja sijoittuu Gotlannin saarelle, mistä Anna Jansson on kotoisin. Jo iäkäs Frida Norrby kaivaa lapiolla öiseen aikaan Roman kylässä, ja hänen naapurinsa tarkkailee häntä. Kylässä surmataan nuori kaupan kassa ja kotisairaanhoitaja, Fridan talo palaa ja kyläläisten mukaan Frida sen mukana, kunnes selviää, ettei palon jäljiltä löydy yhtään ruumista. Vaan missä sitten on Frida?

Liittyvätkö tapaukset toisiinsa? Ja mitä tekemistä 900-luvulla kuolleen piispa Unnin haudalla on kaiken kanssa? Maria Wernillä on ratkottavanaan visainen ongelmien vyyhti, mutta kun hän keksii motiivin, hän tietää tekijän. Itselläni jännitys säilyi loppuun asti.

Tarinan linkittyminen Gotlannin vanhaan 900-luvun historiaan ja todelliseen arkeologiseen kiistakysymykseen, mikäli netistä löytyvään arkeologifoorumiin on uskominen, teki mielestäni dekkarista kiintoisan. Toisaalta juuri tuon arkeologisen kiistan seuraaminen kuunnellen oli melko haastavaa, joten niiltä osin ihan luettu kirja olisi toiminut minulla paremmin. Muuten tämä oli ihan perusdekkari ja mukavaa matkaseuraa.

ÄÄNIKIRJAN lainasin kirjastosta.

Anna Jansson: Haudankaivaja, äänikirja
Kustantaja: Gummerus 2010 (paperiversio 2009)
Alkuperäinen: Först när givaren är död 
Käännös: Arja Gothoni
Lukija: Kaija Kärkinen, 11 CD-levyä, 12 t 40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!