maanantai 4. heinäkuuta 2016

Blogger Recognition Award


Sain Blogger Recognition Award -palkinnon - kiitos paljon Kaisa Reetta! Palkinnon saajat haastetaan kertomaan bloginsa alkuvaiheista ja antamaan puolestaan ohjeita aloitteleville bloggaajille.

Oman kirjablogin aloitin hieman yli kolme vuotta sitten. Kuten ihan ensimmäisessä kirjoituksessani kerroin, tieni blogimaailmaan alkoi sukututkimusharrastuksesta. Ryhdyin seuraamaan muutamaa sukututkimusblogia ja innostuin perustamaan oman harrastusblogin Oton ja Iidan sukua. Sitä kautta jotenkin löysin kirjablogien pariin ja aloin lueskella niitä. Siinä vaiheessa bloggaaminen oli jo saanut vahvan otteen ei vain pikkusormesta, vaan koko kädestä. Tarvittiin enää Facebookissa pyörinyt haaste, jossa luettiin Suomen maakuntiin liittyviä kirjoja ja jossa päivitin lukemaani fb-päivityksinä, ja olin valmis aloittamaan ikioman kirjablogin, koska huomasin itse asiassa haluavani kirjoittaa hieman pidempiä päivityksiä lukemistani kirjoista.

Kirjabloggaamisesta on tullut tärkeä ja rakas harrastus, jossa saan nauttia sekä lukemisesta että kirjoittamisesta. Se vie sen verran aikaa, että harmittelen vain sitä, ettei aika millään riitä kummankin blogin säännölliseen päivittämiseen.

Ohjeita aloitteleville bloggaajille ei ole kovin helppo antaa, sillä vaikka tällä blogilla on ikää jo reilut kolme vuotta, en tunne itseäni millään muotoa konkariksi. Mutta tässä jotain teille, jotka vielä mietitte aloittamista. Lisää mainioita neuvoja löytyy muilta bloggareilta kirjoituksista, joissa on otsikko Blogger Recognition Award.

  1. Jos mieli polttelee kirjoittamaan kirjoista tai jostain muusta aihepiiristä, joka on sinulle rakas ja läheinen, rohkaisen sinua: siitä vaan. Blogin ei tarvitse olla valmis aloitushetkellä. Julkaisemisen jälkeen ulkoasua voi kokeilla ja helposti muuttaa, kun tunnustelet ja katsot ruudulta, miten luomasi versiot miellyttävät sinua itseäsi. Samoin omaa kirjoitus- ja mahdollista kuvitustyyliä voi kokeilla ja muuttaa.
  2. Blogeja on erilaisia, joten sinunkin oma blogisi saa olla ihan omanlaisensa. Jos kirjoitat monisanaisesti ja laveasti, niin voit tehdä blogissakin. Jos taas suosit napakkaa ja tiiivistä tekstiä, se voi näkyä blogissa. Blogi voi päivittyä usein tai harvoin, pääasia on, että tahti on sinulle itsellesi sopiva. Meitä blogien lukijoitakin on monenlaisia, joten kaikenlaiset blogit löytävät seuraajansa.
  3. Blogisi tulee tunnetuksi ja saat seuraajia, kun itse seuraat toisten bloggareiden kirjoituksia ja liityt heidän lukijoikseen, kommentoit toisten kirjoituksia sekä osallistut haasteisiin ja tempauksiin.
  4. Jos et harrasta valokuvien ottamista, kuvituskuvia blogiin voi löytää sivustoilta, joilla on tekijänoikeussuojasta vapaita kuvia. Yksi niistä on Wikimedia, mutta monia muitakin on. Tarkista aina, että kuvan ottaja on antanut kuvan vapaaseen käyttöön tai että vaihtoehtoisesti kuvan tekijänoikeus on vanhentunut, ennen kuin käytät sitä blogissasi. Ja muiden ottamat kuvat ansaitsevat kuvien lähteen näkyviin.

Ojennan Blogger Recognition Award -tunnuksen seuraaville blogeille:
     Reetalle les! lue! -blogissa
     Saralle P.S. Rakastan kirjoja -blogissa
     Maijalle Kirjojen keskellä -blogissa
   
Ja tässä vielä haasteen säännöt:

     1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
     2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
     3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
     4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
     5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

11 kommenttia:

  1. Kiitos palkinnosta! :) Otan sen nöyrästi vastaan ja palaan asiaan heti kun ehdin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään kiirettä, sitten kun siltä tuntuu. Mielenkiinnolla luen sinun bloggaamisesti alusta.

      Poista
  2. Kiva tietää tuosta sukututkimusblogistasi, en tiennyt, että olet pitänyt sellaista, mutta tiesin, että olet kiinnostunut sukututkimuksesta.
    Minulla on laaja aineisto isän puoleisesta suvusta ja aineisto äidin puoleisesta suvusta, joten itse ei tarvitse kuin lukea aineistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sukututkimusblogi oli ensimmäinen blogirakkauteni, ja minua harmittaa, että se on jäänyt sivuraiteelle viime aikoina. Syy siihen on tietysti sekin, ettei ole ollut aikaa oikein tutkia, ja siten ei ole ollut tuoretta (vai pitäisikö sanoa vanhaa, mutta vasta löytynyttä) kirjoitettavaa.

      Poista
  3. Kiitos palkinnosta ja haasteesta! <3 Pistän kysymykset hetkeksi mietintämyssyyn ja palaan haasteen kanssa toivottavasti lähiaikoina. :)

    Hyvät ohjeet annoit aloittelevalle bloggaajalle, olen aivan samaa mieltä joka kohdan kanssa. Oli myös mukavaa lukea sinun blogisi alkutaipaleesta, en tiennytkään, että olet ensin kirjoittanut sukututkimusblogia! Ja tuo on ihan totta: tämä harrastus on rakas ja se vie koko käden, mutta se vie myös ihan valtavasti aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan, mitä mietintämyssystä syntyy, mutta ei mitään kiirettä. Sitten kun aikaa on ja siltä tuntuu.

      Aina joskus yritän kirjoittaa blogia niin, että tekstin tuottamiseen ja kuvitusten laittamiseen ei menisi niin paljon aikaa, mutta huonolla menestyksellä.

      Poista
  4. Kiitos tunnustuksesta! :-) Täytyypä pistää se eteenpäin.

    Ja hyviä blogi-neuvoja sulla! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiintoisaa lukea, millaisia neuvoja sinulla on.

      Poista
  5. Hyviä ohjeita sinulla :) Wikimedia on tosiaan melkoinen kuvien aarreaitta. Ja tuosta on tärkeää muistuttaa, että blogin ei tarvitse olla aloitushetkellä valmis ja että oma blogi saa olla juuri omannäköinen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!