sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Novelleja kootusti


Viime kuukausina on tullut luetuksi novelleja, kiitos Ompun aloittaman novellihaasteen, joka päättyy tänään. Haaste lähti osaltani käyntiin joulukuun Novellimaratonilla ja on jatkunut kotimaisten kirjoittajien kokoelmilla. Täytyy sanoa, että olen tykästynyt novelleihin kirjallisuudenmuotona ihan eri tavalla kuin ennen. Ehkä kohdalle on sattunut juuri minua puhutelleita taitureita tai muuten on ollut otollinen aika lyhytproosalle.

Alla on saaliini, kaikkiaan 59 novellia. Erityisesti minua miellyttivät Maritta Lintusen novellikokoelmat, mutta pidin paljon myös Eeva Kilven ja Eeva Tikan novelleista. Novellimaratonilta päällimmäisenä jäi mieleen nimi Joyce Carol Oates.

          Novellimaratonilla luettua (12 novellia)
          Eeva Kilpi: Noidanlukko (16 novellia)
          Maritta Lintunen: Mozartin hiukset (9 novellia)
          Eeva Tikka: Haapaperhonen : Novelleja (14 novellia)
          Maritta Lintunen: Tapaus Sidoroff (8 novellia)


Ompun Koostepostauksesta löytyy linkit kaikkien haasteeseen osallistuneiden koosteisiin. Haasteessa sai arvata myös sitä, kuinka monta novellia haasteeseen yhteensä luetaan. Oma arvaukseni oli 888. Päivitän oikean lukumäärän tänne myöhemmin.

Kiitos vielä, Omppu, mahtavan antoisasta haasteesta!

6 kommenttia:

 1. Kivasti olet llukenut novelleja. Täytyypä laittaa tuo Eeva Tikan Haapaperhonen lukulistalle. Minä luin myös Eeva Tikan Noidanlukon. Se löytyi omasta kirjahyllystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosi kiva haaste. Ja nythän se on saamassa jatkoakin.

   Poista
  2. Nyt meni Eevat sekaisin, luin Eeva Kilven Noidanlukon :) Anteeksi kirjailijat ja lukijat <3

   Poista
  3. Osasin näemmä lukea tarkoituksesi, sillä en huomannut tuota sekaisin menoa ollenkaan. Ymmärsin, että olit lukenut Noidanlukon ja tiesin kirjailijan, joten en edes huomannut käyttämääsi sukunimeä. Näin mieli valikoi.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia novellikokoelmia sinulla. Ompun koonti tuleekin olemaan upea lukuvinkkilista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin ihan samaa, Ompun koostesivun kautta on aina käsillä uskomattoman monipuolinen novelli(kokoelma)esittely.

   Poista

Kiitos kommentistasi!