maanantai 1. toukokuuta 2017

Naisten aakkoset: L

Naisten aakkosissa olen ehtinyt L-kirjaimeen. Tarukirjan aikatauluttomassa haasteessa "... etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella. Kysymyksiä on kolme." 


   1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Minulla on verraten uusi suosikki, jonka novelleihin olen kovasti tykästynyt, Maritta Lintunen. Jo aikaisemmin luin hänen novellinsa Sibeliuksesta, ja Novellihaasteen innoittamana valitsin luettavaksi novellikokoelman Mozartin hiukset, ja se oli menoa se. Nyt on kesken toinen Lintusen kokoelma, Tapaus Sidoroff.

   2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Heljä Liukko-Sundström on ollut suosikkini pitkään. Seinällä on hänen suunnittelemansa kello, lahjaksi saatu ja aina silmää ilahduttava. Pidän myös hänen keramiikkatauluistaan. Taiteilijan käsistä syntyy niin ikään akryylimaalauksia kankaalle, ja hän on kirjoittanut ja kuvittanut lukuisia lastenkirjoja.

   3. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? tai Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille (myös muut kulttuurin alat käyvät)?

Kirjailija Leena Lander on jo pitkään kiinnostanut minua, ja haluaisin tutustua hänen teoksiinsa paremmin. Pari hänen romaaniaan on filmatisoitu, ne olen nähnyt televisiossa: Tummien perhosten koti ja Käsky.

Kuvituskuvasarjan on piirtänyt Kate Greenaway (1846-1901) vuonna 1886. Hän oli englantilainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Lisää kuvan tietoja löytyy tästä.

Aakkoset tähän asti: 
        A  Apple Pie              K  Knelt for It
        B  Bit It     
        C  Cut It     
        D  Dealt It
        E  Eat It
        F  Fought for It
        G Got It
        H Had It
        I (no rhyme)
        J Jumped for It

6 kommenttia:

 1. Maritta Lintunen on minulle tuntematon, mutta Heljä Liukko-Sundström ja Leena Lander varsin tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maritta Lintunen on tainnut jäädä hieman tuntemattomaksi suurille lukijajoukoille. Vahinko. Ei ehkä tavatonta, kun kirjailija kirjoittaa runoja ja novelleja? Tosin Lintusen koneesta on syntynyt romaanejakin.

   Poista
 2. Heljä Liukko-Sundströmin taide on tuttua ja viehättävää. Leena Landerin nimen tiedän, mutta enpä sitten juurikaan sen enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukko-Sundströmin keramiikkatyöt ovat tosi viehättäviä, ja nyt tuli mieleen, että hänen lasten kuvakirjoihinsa voisi tutustua kanssa.

   Poista
 3. Olen lukenut Landerin Tummien perhosten kodin, huikea teos. Olen katsonut sekä siitä tehdyn elokuvan ja myös Käskyn.
  Rosa Liksomin ja Ulla-Lena Lundbergin nostaisin myös L-kirjailijoihin, pidän kirjoista ja molemmat ovat voittaneet Finlandia-palkinnon.
  Heljä itse ja hänen työnsä ovat symppiksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla-Lena Lundbergia mietin kyllä, sillä pidin kovasti hänen Jää-teoksestaan. Päätin jättää hänet tuonnemmaksi, U-kirjain ei ehkä ole niin helppo.

   Poista

Kiitos kommentistasi!