torstai 16. marraskuuta 2017

Lyhyesti äänikirjasta - Sopivasti sekaisin

Kirjoja kirjojen maailmasta, mikäs sen mukavampaa. Juuri kuuntelemassani viihteellisessä romaanissa päähenkilö Matleena Riikonen työskentelee kirjastotoimenjohtajana. Hän on palannut töihin äitiysloman jälkeen, aviomies Tero on puolestaan jäänyt hoitovapaalle ja viettää päivänsä kotona kahden pienen lapsen kanssa.Sopivasti sekaisin on Veera Vaahteran kirjoittamaa chick littiä, mutta ei ihan perinteistä sellaista, sitä jossa sankaritar on napakka ja sanavalmis sinkkuneito, jonka suosiosta useampi miehenpuoli kilpailee, tai joka vaihtoehtoisesti on pettynyt rakkaudessa ja vannoo ei edes katsovansa miessukupuoleen päin, mutta kuitenkin ajautuu yhden jos toisenkin miekkosen matkaan, kunnes yksi heistä osoittautuu Siksi Oikeaksi.

Sopivasti sekaisin ei ole sinkku-chick littiä. Matleena Riikonen on perheellinen, uraa luova nainen, joka rakastaa perhettään, mutta on innoissaan päästessään perhevapailta takaisin töihin. Vaikka kirja on viihdettä, siinä on myös vakavampi puolensa: miten yhdistää ura ja perhe. Kotona Tero hoitaa lapset mallikkaasi ja mielellään, mutta pitkän lastenhoitopäivän jälkeen luikahtaa urheiluharrastuksiin ja jättää luontevasti siivouksen, pyykkäyksen ja muut kotityöt Matleenalle, koska - no, kotityöt jaetaan. Työpaikalla taas Matleena ei pääse näyttämään kynsiään isoissa asioissa, kun hänet kutsutaan sivukirjastoon selvittämään työntekijöiden kiihtyneitä välejä tai miettimään säästöleikkurille kohdetta.

Jossain vaiheessa kiltin ja muille aina mieliksi olevan naisen mitta tulee täyteen, ja seurauksena on lukijalle hulvattomia ja hauskoja sattumuksia. Kääntöpuolella Matleena kohtaa ehkä ensimmäistä kertaa elämässään sen , mitä hän itse oikein elämässä haluaa. Sekään ei itse asiassa ole tuntematon teema niissä sinkku-chick liteissäkään. Kepeää, mutta ei ihan höttöistä kuunneltavaa viihteellisen lukutuulen (tai kuuntelutuulen) iskiessä.

Aikaisemmin olen lukenut Veera Vaahteran kirjan Onnellisesti eksyksissä sekä kirjailijan alter egon Pauliina Vanhatalon romaanin Pitkä valotusaika.

        Veera Vaahtera: Sopivasti sekaisin, äänikirja
         Kustantaja: Tammi 2017 (paperiteos 2017)
         Lukija: Anni Kajos, 6 CD-levyä, kesto 6 t 52 min

ÄÄNIKIRJAN lainasin kirjastosta.
MUUALLA: Kieltenopen kotiblogi, Kirjakaapin avainKirjojen kauneudesta, Sinisen linnan kirjasto
HAASTEET: 100 suomalaista kirjaa (no 79)

2 kommenttia:

  1. Veera Vaahteralta olen lukenut kirjan Sattumalta sinun ja ihan mukavaa luettavaa. Pidän kuitenkin enemmän Vanhatalon nimellä kirjoitetuista kirjoista, joista olen lukenut Keskivaikea vuosi, Pitkä valotusaika ja Korvaamaton teokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidin Vanhatalon Pitkästä valotusajasta ja enemmän kuin Veera Vaahteran kirjoista. Vaahteran kirjat ovat kuitenkin chick lit -osastossa lemppareitani, niissä on mukana sopiva hitunen vakavuutta ja syvyyttä, joka miellyttää minua viihdekirjoissakin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!