keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Naisten aakkoset: E


Naisten aakkosissa on vuorossa E-kirjain, joka onkin paljon edeltäjäänsä helpompi. D:n kanssa oli täysi tekeminen, että löysin sillä alkavia suosikkien nimiä. Kysymyksessä on tietysti Tarukirjan haaste, jonka ohjeistus on selkeä: 
"Naisten aakkosissa etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella. Kysymyksiä on kolme."
Eikä sitten muuta kuin etsimään E:llä alkavia naisten nimiä ja vastaamaan kysymyksiin.

   1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Emily Brontën kirjoittama Humiseva harju teki minuun nuorena suuren vaikutuksen. Charlotte-sisaren Kotiopettajattaren romaani on lähempänä sydäntäni, mutta pidän myös Emilyn ainoaksi jääneestä romaanista paljon. 

   2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Laulaja Hanna Ekolaa kuuntelen mielelläni, mm. slaavilaiselta kuulostavaa Villihevosia hänen varhaisemmilta vuosiltaan tai koskettavaa laulua Erämaa. Ekolan ääni on persoonallinen. Hän on myös kirjailija, mutta minulle hän on ennen kaikkea laulaja.

   3. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? tai Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille (myös muut kulttuurin alat käyvät)?

Eeva Joenpelto on kirjailija, jota en tunne oikein yhtään, mutta haluaisin kyllä tutustua. Kirjailijan syntymäpäivä on 17.6., hän syntyi vuonna 1921. Olen lukenut vain yhden kirjan häneltä, ja jossain vaiheessa haluan lukea hänen Lohja-sarjansa ja muitakin romaanejaan.

Kuvituskuvasarjan on piirtänyt Kate Greenaway (1846-1901) vuonna 1886. Hän oli englantilainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Lisää kuvan tietoja löytyy tästä.

Aakkoset tähän asti: 
        A  Apple Pie
        B  Bit It
        C  Cut It
        D  Dealt It
        E  Eat It

10 kommenttia:

 1. E on todellakin helpompi kuin D. Minullakin E on jo valmiina julkaistavaksi. Samoja meillä ei ole, paitsi että Emily Brontë oli minulla jo B:ssä.

  VastaaPoista
 2. Ekolalla on todella erikoisen persoonallinen ääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Ja monissa hänen laulamissaan lauluissa on koskettavat sanatkin.

   Poista
 3. Luin Joenpellolta yhden kirjan perjantain Joenpelto-haasteeseen, ja pidin siitä yllättävän paljon. Lohja-sarjaankin voisin tutustua, kun sitä kovasti kehutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen lukenut hiljan Joenpeltoa, ja kokemus on sama, pidän paljon hänen tavastaan kirjoittaa. Mielenkiinnolla odotan huomista postaustasi Joenpellon kirjasta.

   Poista
 4. E on tosiaan paljon helpompi kuin D oli, minullakin E-vastaukset jo odottavat julkaisemista. Emilyn Humiseva harju on aivan ihana, minulla hän olikin jo B:ssä :)

  VastaaPoista
 5. Odottelen mielenkiinnolla, keitä E:llä alkavia naisia sinä nostat esille. Toisten vastauksia lukiessa löytyy tuttuja ja omiakin susikkeja ja sitten niitä, joista en ole koskaan kuullutkaan.

  VastaaPoista
 6. Emily Brontën minäkin olisin voinut vastata. Eeva kiinnostaa myös minua. Jotakin luen kokeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brontën sisarukset ovat monen suosikkeja, ovat olleet läpi aikojen. heidän kirjoissaan on sitä jotain.

   Poista

Kiitos kommentistasi!