maanantai 25. huhtikuuta 2016

Naisten aakkoset: C


Naisten aakkosten kolmas kirjain, C. Aakkosten alkupäässä valinnat ovat voittopuolisesti ulkomaalaisia naisia kulttuurin eri aloilta, mutta löytyy joukkoon sentään suomalainenkin esiin nostettava. Hauskan aakkoshaasteen alkoi Tarukirja.

   1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Koska Charlotte Brontë oli valintani jo B-kirjaimen kohdalla, en voi valita häntä enää uudelleen. Luen mielelläni dekkareita, joten C-kirjaimen kohdalle sopii suosikiksi murhamamma Agatha Christie. Viimeksi luin häneltä Eikä yksikään pelastunut, mutta paljon on hänen laajasta tuotannostaan vielä kokonaan lukematta.

   2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Ruotsalainen Carola Häggkvist on laulaja - poppia ja gospelia - jota on mukava kuunnella. 

   3. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? tai Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille (myös muut kulttuurin alat käyvät)?

Haluaisin sekä nostaa esille suomalaisen taiteilijan Ragni Cawénin (1891-1981, o.s. Holmberg), joka on jäänyt tunnetumman miehensä Alvar Cawénin varjoon, että tutustua häneen paremmin. Omasta hyllystä löytyy kaksi Riitta Konttisen kirjaa, joista voisi tutustumisen alkaa: Modernistipareja (2010) ja Elämänvirrassa: Alvar ja Ragni Cawén (2015).

*** ***

Kuvituskuvan on piirtänyt Kate Greenaway (1846-1901) vuonna 1886. Hän oli englantilainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Lisää kuvan tietoja löytyy tästä.

Aakkoset tähän asti: 
          A  Apple Pie
          B  Bit It
          C  Cut It

6 kommenttia:

 1. Ragni Cawén on hieno löytö tähän. Kivoja nuo käyttämäsi aakkoskuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin noista aakkoskuvista, kun niihin törmäsin. Jotenkin tuntuivat sopivan tähän naisia esittelevään haasteeseen...

   Poista
 2. Christietä minäkin ajattelin, mutta päädyin sitten Coolidgeen, kun pidän enemmän tyttökirjoista kuin dekkareista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan mukava lukea muiden bloggareiden suosikeista. Mukava silloin kun sattuu kohdalle samoja kuin itsellä (tai joita ainakin ajatteli) ja mukava silloin, kun on itselle vähän tuttuja tai peräti tuntemattomia.

   Poista
 3. Minulla Christa Wolf valtasi ykköspaikan, mutta Charlotte Brontë pääsi kolmanteen kysymykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas Charlotte oli B-kirjaimen suosikkina.

   Poista

Kiitos kommentistasi!