keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa

Helteisen kuuma Rooma. Yksityisetsivä Arianna de Bellis saa uuden toimeksiannon: assyriologian apulaisprofessori Laura Lucarellin sisar on huolissaan ja pelkää jonkun uhkaavan Lauraa. Arianna lupaa selvittää, onko uhka olemassa ja miltä taholta. Tuskin etsivätoimisto on aloittanut työnsä, kun Laura murhataan pimeässä puistossa keskellä yötä. 

Alkuperäinen toimeksianto on tarpeeton nyt, mutta Arianna ja kollegat etsivätoimistossa päättävät selvittää murhaajan, koska olivat saaneet jo etumaksun ensimmäisestä sopimuksesta. Löytyykö syyllinen yliopistomaailmasta, jossa kilpaillaan vähistä mahdollisuuksista yletä professoriksi tai apulaisprofessoriksi sekä tutkimusapurahoista? Mitä merkitystä on British Museumista löytyneillä sirpaleilla, joista yksi laitoksen tutkijoista onnistuu kokoamaan Hammurabin lain kopion? Vai onko kyseessä yliopiston tutkijoiden keskinäiset rakkaussuhteet ja mustasukkaisuus?


Laura Lucarelli oli yhteiskunnallisesti aktiivinen ja osallistui mielenosoituksiin anarkistien ryhmän kanssa. Liittyykö Marco, anarkisti ja huumekauppias, Lauran surmaan? Mitä löytyy hylätystä hökkelitalosta, jossa Marco käy ja jossa nähdään myös Lauran siskon, Annan, teini-ikäinen tytär?

Vera Valan esikoisdekkari Kuolema sypressin varjossa jätti monia asioita Ariannan elämästä ja menneisyydestä avoimeksi. Yksityisetsivän suomalaisen äidin tarina jää arvoitukseksi vielä tässä kakkososassa Kosto ikuisessa kaupungissa, mutta Ariannan unet kertovat jotain siltä kolmen vuoden jaksolta, jolta hän aivotärähdyksen jälkeen ei muista mitään. Nyt uniin tulee el Lobo, terroristina etsitty ja sittemmin kuollut mies, jonka seurassa useampikin on nähnyt Ariannan. Ulkoministeri Bartolomeo sen sijaan on varsin elävä mies, joka onnistuu koskettamaan Ariannaa myös romanttisesti. 

Kosto ikuisessa kaupungissa on kepeää ja viihdyttävää luettavaa, joka päättyy sellaiseen koukkuun, että sarjan kolmaskin osa on pakko lukea. Onneksi se jo odottelee omassa hyllyssä. Kirjaa on luettu paljon blogistien keskuudessa. Vera Vala on koonnut linkkejä arvioihin oman bloginsa sivulle.

KIRJAN lainasin kirjastosta.

Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa, 351 s.
Kustantaja: Gummerus 2013

3 kommenttia:

 1. Kiinostavalta vaikuttava kirja ja kirjailija. Olen muutaman kerran pyöritellyt Kirjakassissa jotain hänen kirjaansa, kuitenkaan "vielä" ostamatta. Pitänee tutustua paremmin. Hyvä bloggaus.

  VastaaPoista
 2. Ariannan seikkailuja oli ilo seurata sarjan ensimmäisessä osassa. Vala oli kirjoittanut sen verran kiinnostavia koukkuja hänen menneisyyteensä, että minäkin taidan joku päivä tarttua sarjan seuraaviin osiin.

  Viihdyttävää, arjesta irrottavaa, kyllä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista. Lukemani pari Vera Valan dekkaria sopivat kevyen ja viihdyttävän kirjan nälkään. Voivat aiheuttaa matkakuumetta. Ja tämän viimeisimmän kirjan viimeiset sanat aiheuttavat ehdottomasti hinkua lukea seuraavakin sarjan kirja...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!