tiistai 3. lokakuuta 2017

Naisten aakkoset: R

Naisten aakkosissa on vuorossa R. Niin vain kävi, ettei Q-kirjaimesta tullut kirjoitusta. En yksinkertaisesti ole lukenut yhtään kirjaa, jonka olisi kirjoittanut nainen, jonka nimi alkaa Q-kirjaimella. Enkä nettiä selaamallakaan löydä yhtään suosikkia tai henkilöä, johon haluaisin sen kummemmin tutustua. Mutta jotta Q-kirjainkin saa oman kuvituksensa Kate Greenwayn aakkoskuvista, sujautan se tuonne R-osan loppuun.

R-kirjaimella alkavia naisia löytyy kyllä Tarukirjan alkamaan haasteeseen, jossa esitellään suosikkikirjailijoita ja muita kulttuurin edustajia - aakkosjärjestyksessä: "... naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella. Kysymyksiä on kolme." 


   1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Minulla kävi Minna Rytisalon kanssa vähän samalla tavalla kuin edellisen suosikkini, Pauliina Rauhalan. Heti ensimmäinen kirja vei mennessään ja nousi suosikikseni. Lempi on lumoava, kauniisti kirjoitettu ja taiten rakennettu kirja

   2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Ritva Oksanen on upea tulkitsija niin näyttämöllä kuin laulajanakin ja on tehnyt hienoja roolitöitä lavalla ja televisiossa.

   3. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? tai Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille (myös muut kulttuurin alat käyvät)?

Kirjailija Riitta Latvalan kirja Taivaanrantojen maalari odottaa hyllyssäni, ja haluan tutustua hänen muuhunkin tuotantoonsa. 

Kuvituskuvasarjan on piirtänyt Kate Greenaway (1846-1901) vuonna 1886. Hän oli englantilainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Lisää kuvan tietoja löytyy tästä.

Aakkoset tähän asti: 
        A  Apple Pie                  K  Knelt for It
        B  Bit It                          L  Longed for It
        C  Cut It                         M Mourned for It
        D  Dealt It                      N Nodded for It
        E  Eat It                         O Opened It
        F  Fought for It             P  Peeped in It
        G Got It                         Q (ei kirjoitusta)
        H Had It
        J Jumped for It

Kuvan tiedot täällä

8 kommenttia:

 1. Rytisalon Lempi nousi lempparikseni vahvojen naishahmojensa vuoksi, kun vihdoin ostin sen itselleni. Kirjastossa oli mielettömät varausjonot.

  Mukavaa lokakuun alkua Paula.
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempin naiset olivat tosiaan vahvoja ja tiesivät, mitä halusivat. Kirjassa heidän hahmonsa vähitellen paljastuivat sellaisina kuin he olivat.

   Poista
 2. Ihan tuttuja nimiä nuo kirjailijasi, mutta keneltäkään en ole mitään lukenut. Q oli todella vaikea kirjain. Kovasti etsimällä löysin siihen naiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan lukeneeni sinun Q-kirjaimen valintasi ja täytyi ihailla, että tähänkin kohtaan löysit sopivat henkilöt. Minä mietin sitäkin, että etsisin sellaisia naisia, joiden nimessä esiintyy Q jossain kohtaa, mutta jopa se osoittautui liian työlääksi poluksi.

   Poista
 3. Sain Lempi-kirjan kirjabloggaajakaverilta, mutten ole vielä ehtinyt lukemaan. Kirja kyllä sopisi Helmet-haasteen kirjablogeissa kehuttu kirja -kohtaan. :) Minäkin hyppäsin Q:n yli. Aivan mahdoton kirjain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mahdoton! En ole vielä miettinyt, montako mahdotonta on edessä aakkosten lopussa.
   Lempi on tosiaan hyvä valinta tuohon Helmet-haasteen kohtaan. Minä kuittasin sillä kohdan "Kirjassa on monta kertojaa".

   Poista
 4. Q jää välistä minullakin, hyppään suosiolla seuraavaksi tähän R-kirjaimeen. Ihania ovat - edelleen - nuo Greenawayn aakkoskuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Q taitaa olla useimmille liian hankala selätettäväksi. Minustakin Greenwayn kuvat ovat smia. Hän on kuvittanut lastenkirjoja, mutta en muista, että olisi kohdalle sattunut hänen töitään ennen tätä haastetta ja kuvituskuvien etsimistä siihen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!