tiistai 18. heinäkuuta 2017

Naisten aakkoset: O

Naisten viikon alkajaisiksi Naisten aakkoset eli Tarukirjan haaste, jossa esitellään suosikkikirjailijoita ja muita kulttuurin edustajia - aakkosjärjestyksessä. Nyt on vuorossa O-kirjain ja "... naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella. Kysymyksiä on kolme." 


   1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

O-kirjain osoittautuu hankalaksi. Syynä on kaiketi se, että O:lla alkavia naisten etunimiä ei ole viljalti ja toiseksi se, etten ole tainnut lukea kuin yhden novellin kirjailijalta, jonka sukunimi alkaa O:lla. Nostan suosikikseni Orvokki Aution, jonka trilogian ensimmäisestä osasta Viistotaival pidin kovasti. Vakaista aikeista huolimatta en ole vielä jatkanut sukutarinaa toiseen osaan. Ehkä nyt kesällä.

   2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Minusta näyttelijä Kati Outinen on tehnyt hienoja, persoonallisia roolitöitä kotimaisissa elokuvissa.

   3. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? tai Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille (myös muut kulttuurin alat käyvät)?

Luin Novellimaratonilla yhden Joyce Carol Oatesin novellin, josta pidin, joten haluaisin tutustua hänen muuhunkin tuotantoonsa. 

Kuvituskuvasarjan on piirtänyt Kate Greenaway (1846-1901) vuonna 1886. Hän oli englantilainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Lisää kuvan tietoja löytyy tästä.

Aakkoset tähän asti: 
        A  Apple Pie              K  Knelt for It
        B  Bit It                      L  Longed for It
        C  Cut It                     M Mourned for It
        D  Dealt It                  N Nodded for It
        E  Eat It
        F  Fought for It
        G Got It
        H Had It
        I (no rhyme)
        J Jumped for It


Osallistun tällä kirjoituksella Naistenviikkohaasteeseen, jota emännöi Tuijata. Viikko alkaa tänään.

Viime vuonna osallistuin niin ikään kirjablogien naistenviikkoon Riikan, Leenan ja Tiinan päivinä. 

Tuijatan tekemä kooste vuoden 2016 naistenviikolla luetusta löytyy täältä.

8 kommenttia:

 1. Minullakin oli Kati Outinen ja Joyce Carol Oates samoin kuin sinulla. Orvokki Autiota en ole tullut lukeneeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin Oatesin kolmoseen, mutta mietin myös Sofi Oksasta, jolta en ole lukenut mitään.

   Poista
 2. Outinen oli minullakin mielessä, vaikka päädyinkin ihan muihin nimiin. Minust O:lla alkavat naisten nimet, kuten Olga ja Oili tai vanhanaikainen Ottilia ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo mainitsemasi nimet ovat kauniita. Nykyisin on myös uudempia nimiä, Outi, Oona, Onneli. Kirjailijoista minun oli vaikea löytää suosikkeja, jotka sopivat tähän haasteeseen.

   Poista
 3. Minulle tuli heti mieleen Sofi Oksanen, jonka Puhdistus odottaa uusintalukua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksanen on kyllä kirjailija, johon haluan tutustua ja aloittaa juuri Puhdistuksesta. Pelkästään positiivista, että kirja kestää uusintaluvun.

   Poista
 4. O oli minullekin vaikea kirjain. Oatesin taisin laittaa myös omalle listalleni. Jos kirjoittaisin listaani nyt, kakkoskohtaan valitsisin kääntäjä Oili Suomisen. Minulla on parhaillaan kesken Günter Grassin Grimmin sanat, ja hän on tehnyt hienoa työtä sen kanssa. Sebaldiakin luin hiljattain hänen kääntämänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma, että minullekin tulivat mieleen kirjojen kääntäjät, kun O-naisia mietin. He jäävät usein varjoon, kun kirjoista puhutaan, mutta heillä on valtava vaikutus siihen, mitä kirjojen käännetyistä laitoksista pidetään ja ajatellaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!