keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Naisten aakkoset: V

Tarukirjan aakkoshaasteessa olen päässyt V-kirjaimeen. Naisten aakkoset -haasteessa esitellään "... naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella. Kysymyksiä on kolme."   1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Tähän nostan Pauliina Vanhatalo kolmen V-kirjaimen voimalla. Pidin kovasti hänen romaanistaan Pitkä valotusaika, mutta olen viihtynyt myös Vanhatalon alter egon Veera Vaahteran kevyempien, chick lit -tyylisten kirjojen seurassa (Onnellisesti eksyksissä, Sopivasti sekaisin).

   2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Kukapa ei olisi nähnyt Jokapoika-paitoja? Vuokko Nurmesniemi valmistui keramiikkataiteilijaksi, mutta tuli kansainvälisestikin tunnetuksi ensin Marimekon ja sitten oman yrityksensä tekstiili- ja muotisuunnittelijana. Ensimmäisenä valmisvaatteissa vetoketjut käyttöön ottanut 88-vuotias taiteen akateemikko on edelleen aktiivinen.

   3. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? tai Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille (myös muut kulttuurin alat käyvät)?

Olen tykästynyt Virpi Hämeen-Anttilan kirjoittamaan historialliseen dekkarisarjaan, jossa sisäasiainministeriön virkamies ratkoo rikoksia vapaa-ajallaan salapoliisina 1920-luvun Helsingissä. Olen pitänyt myös muista kirjailijan teoksista, joita luin useita ennen blogiaikaa. 

Kuvituskuvasarjan on piirtänyt Kate Greenaway (1846-1901) vuonna 1886. Hän oli englantilainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Lisää kuvan tietoja löytyy tästä. Hän ei ole piirtänyt erikseen kuvaa aakkosten loppupään kirjaimille, joten käytän samaa kuvaa kirjaimista U - Z.

Aakkoset tähän asti: 
        A  Apple Pie                  K  Knelt for It                              U
        B  Bit It                          L  Longed for It                           V
        C  Cut It                         M Mourned for It                         
        D  Dealt It                      N Nodded for It
        E  Eat It                          O Opened It
        F  Fought for It              P  Peeped in It
        G Got It                          Q Quartered It (ei kirjoitusta)
        H Had It                          R  Ran for It
        J Jumped for It               T  Took It

6 kommenttia:

 1. Vanhataloa en ole lukenut. Sen sijaan Virpi Hämeen-Anttilalta olen lukenut kirjoja jo ennen blogiaikaa, kuten sinäkin. Vuokko Nurmesniemi on hieno valinta. Eipä tullut minulle mieleen.

  VastaaPoista
 2. En ole tiennytkään, että Hämeen-Anttila kirjoittaa dekkarisarjaa. Tosin tutustuinkin hänen teoksiinsa vasta tuossa viime vuoden puolella ensimmäistä kertaa ja olen jokusen kirjan nyt häneltä lukenut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain kirjoittaa ja sellaista, jossa saa jännittää, miten kimurantti rikos ratkaistaan, ja samalla oppii yhtä ja toista Suomen historiasta ja Helsingin kaupungista 1920-luvulla. Nyt Virpi Hämeen-Anttila on taas kurottamassa uudelle alueelle, tällä kertaa yhdessä miehensä kanssa. Profeetan soturit on tulossa blogiin tulevalla viikolla.

   Poista
 3. Nyt ehdin sinunkin V:si kurkkaamaan! Ja juu, onpas tosiaan hauskaa, että ollaan molemmat valittu Vanhatalo-Vaahtera ja vielä molemmissa kirjailijapersoonissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset sattumat ovat hauskoja! Samoin sellaiset, kun joku tuttu blogisti on kirjoittanut jostain samasta kirjasta ihan samaan aikaan ilman mitään ulkonaista syytä (kuten kirjailijan syntymäpäivä tms).

   Poista

Kiitos kommentistasi!