perjantai 12. tammikuuta 2018

Naisten aakkoset: T

Tarukirjan alkama aakkoshaaste etenee ja alkaa jo tähyillä loppupäätä. Vielä on kuitenkin monta visaista kirjainta edessä. Tämänkertainen T ei kuitenkaan tunnu erityisen hankalalta, vaan suosikkeja löytyy kohtuullisesti. Haasteessa esitellään "... naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella. Kysymyksiä on kolme." 


   1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Viime keväänä luin Eeva Tikan novellikokoelman Haapaperhonen ja kuvasin häntä herkkävireiseksi ja myötäeläväksi niin ihmisten kuin luonnon kuvaajana. Olen pitänyt kaikesta Tikalta lukemastani, valtaosa siitä ennen blogiaikaa.

   2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Tähän nostan Eeva Tikan sisaren, taidemaalari Saara Tikan, jonka käsialaa on edellä mainitsemani Haapaperhosen kansi. Minusta Saara Tikan maalauksissa on samaa herkkyyttä kuin sisarensa proosateksteissä.

   3. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? tai Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille (myös muut kulttuurin alat käyvät)?

Toni Morrison on yhdysvaltalainen kirjailija, joka voitti Nobelin palkinnon vuonna 1993 ensimmäisenä mustana naisena ja ensimmäisenä afroamerikkalaisena. En ole lukenut yhtään hänen teostaan vielä, mutta haluan tutustua häneen. Tänä vuonna? 

Kuvituskuvasarjan on piirtänyt Kate Greenaway (1846-1901) vuonna 1886. Hän oli englantilainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Lisää kuvan tietoja löytyy tästä.

Aakkoset tähän asti: 
        A  Apple Pie                  K  Knelt for It
        B  Bit It                          L  Longed for It
        C  Cut It                         M Mourned for It
        D  Dealt It                      N Nodded for It
        E  Eat It                          O Opened It
        F  Fought for It              P  Peeped in It
        G Got It                          Q Quartered It (ei kirjoitusta)
        H Had It                          R  Ran for It
        J Jumped for It

4 kommenttia:

 1. Minäkin olen pitänyt lukemistani Eeva Tikan kirjoista. Toni Morrisonia suosottelen, kunhan et aloita Jazzista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksesta ja vinkista, pitääkin alkaa jostain muusta kuin Jazzista. Kotihyllystä löytyy Sinisimmät silmät, Paratiisi ja Minun kansani, minun rakkaani.

   Poista
 2. Minäkään en ole lukenut Toni Morrisonia, en myöskään Eeva Tikkaa... Kyllä näitä lukemattomuuksia riittää. Tikan herkkävireisyys kuulostaa kyllä tutustumisen arvoiselta, taidanpa napata vinkin muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta, lukemattomuuksia riittää. Toisaalta olisi kiva olla maistanut vähän kaikkea, toisaalta on ihanaa, että näitä uusia maailmoja riittää koettaviksi.

   Tikkaa suosittelen, saattaisit pitää. Hänellä on paljon luonnonläheistä, novelleja ja romaaneja, ja lapsiläheistä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!